Türkiye

Balbay için 800 bin imza

0

CHP İzmir örgütü, Ergenekon Davası‘nın tutuklu sanığı, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay‘a özgürlük talebiyle TBMM Başkanlığı‘na gönderilmek üzere 800 bin imza topladı. Kampanya 1 hafta daha sürecek.

İzmir’de 17 Eylül Cumartesi günü Ergenekon Davası’nın tutuklu sanığı, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’a özgürlük talebiyle başlatılan imza kampanyasına 800 bin kişi katıldı. CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, kampanyanın bir hafta daha uzatıldığını ancak toplanan 800 bin imzanın 1 Ekim’de açılacak TBMM’ye gönderileceğini belirterek, “İmzalar 1 milyonu geçer. Hakkında verilmiş hiçbir yargı kararı bulunmayan Balbay ve Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ın affedilmesini değil tutuksuz yargılanmalarını istiyoruz. 2000 yılında Başbakan da aynı yöntemle ki hakkında açılmış dava vardı, Meclis’e girdi. Hangi partiden olursa olsun bir ayrıcalık yapılmasın” dedi.

Bayır, bu akşam İzmir’den yaklaşık bin partilinin otobüsle Silivri’ye giderek, yarın yapılacak duruşmayı izleyeceğini, 250 izleyici koltuğunun olduğu salona partililerin dönüşümlü gireceğini söyledi.

(Turnusol)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.