LGBTİ+Manşet

Baki Koşar Haftası yarın İzmir’de başlıyor

0

Bu yıl 21-27 Şubat tarihleri arasında 5.si gerçekleştirilecek olan Baki Koşar Nefret Suçlarıyla Mücadele Haftası, ana akım medya tarafından görmezden gelinen nefret suçlarını “Ana Akıma Kapılmamak”başlığı altında ele alacak.

Siyah Pembe Üçgen İzmir tarafından kurulduğu 2009 yılından bu yana her yıl Şubat ayında düzenlenen Hafta, adını ve tarihini, unutulmasına itiraz ettiği bir nefret cinayetinden alıyor. Gazeteci yazar Baki Koşar bir nefret cinayeti sonucu, ölümünden iki gün sonra 24 Şubat 2006’da Pangaltı’daki evinde ölü olarak bulunmuştu.

“Ana Nefret Bülteni” adlı enstalasyon sergisiyle başlayacak olan Hafta, trans-feminizmden medya ve aktivizm tartışmalarına, homofobi, bifobi ve transfobi karşıtı öğrenciler buluşmasından “Benim Çocuğum” film gösterimine kadar çeşitli bir programa sahip.

Nefret suçlarıyla mücadelede başarı ya da kararlılık gösteren kişi, örgüt ya da kuruluşlara verilen Baki Koşar Nefret Suçlarıyla Mücadele Ödülü, 22 Şubat Cuma günü saat 19.00’da İzmir Alman Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek törenle sahibini bulacak. Ödül için aday önerilerinizi Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği’nin sitesindeki formu doldurarak iletebilirsiniz.

Her yıl gerçekleştirilen Nefret Suçları ile Mücadele Yürüyüşü ise 23 Şubat Cumartesi günü saat 13:00’da Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki Yakın Kitabevi önünden başlayacak.

Program ve ayrıntılı bilgi için siyahpembe.org/

(Kaos GL)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.