Kategoriler: EkolojiManşetYerel

Bakanlık siyaha dönen Kınıklı Deresi’nde analiz yaptı: Belediyeye ait tesis kirletmiş

TEKİRDAĞ – Marmaraereğlisi ilçesindeki Kınıklı Deresi‘nin kirlilik sebebiyle siyah renge bürünmesinin ardından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı sudan numune alarak analiz yaptı.

Sonuçların dereye atık su deşarjı yapan bölgedeki pek çok firmanın numuneleriyle karşılaştırılmasıyla deredeki kirliliğin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı TESKİ Genel Müdürlüğü Sultanköy Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi‘ne ait olduğu belirlendi.

İstanbul’dan doğan Kınıklı Deresi, deşarj edilen bütün atık sularla birlikte Marmara Denizi’ne akıyor. Vatandaşlar kirlilik ve ağır koku nedeniyle sahili kullanamaz hale gelmişti.

Daha önce de ceza almış

Arıtma tesisi çıkışından alınan numunelerle analiz sonucu tesisin standarda aykırı atık su deşarjı yaptığı tespit edildi.

İdari para cezası uygulanacak olan tesisin sahibi TESKİ Genel Müdürlüğü’ne 2 Haziran 2022’de de aynı sebepten 131 bin 516 lira idari para cezası verilmişti.

Tesisin ikinci kez dereyi kirletmesine yönelik herhangi bir yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı ya da derenin nasıl temizleneceğine dair nasıl bir yol izleneceği ise belirtilmedi.

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi