Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Bakan Koca: Koronavirüs salgınında şiddetlenme yaşıyoruz

0

İzmir programı kapsamında İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile görüşen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gazetecilere, yaptıkları görüşmenin en önemli gündem maddelerinin koronavirüs salgınının İzmir’deki seyri ve sağlık yatırımları olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınında ülke genelinde hasta sayılarının artışa geçtiğini ve İzmir’de de bir ay öncesine göre yüzde 42 vaka artışına şahit olduklarını ifade etti:

Mart ayından beri büyük bir mücadele verdiğimiz koronavirüs salgınında tekrar bir şiddetlenme yaşıyoruz, ülke genelinde hasta sayıları artışa geçti. Ancak bu artışın ülkenin her yanında eşit olmadığını biliyoruz.

‘On gün sonra düşüş bekliyoruz’

İzmir’i, “birçok tatil yöresini barındırdığı için Bakanlık olarak mercek altına aldıklarını” belirten Koca, yaz sonunda buradan diğer illere dönüşler yaşanacağı için İzmir’in salgının kontrolünde kritik bir yeri olduğunu söyledi:

İzmir’de bir ay öncesine göre yüzde 42 oranında vaka artışına şahit olduk. Yaptığımız hızlı ve etkili müdahaleler ile bu artışın kontrol altına alındığını ve son bir haftada vaka artışının yüzde onlara kadar gerilediğini söylemek istiyorum. Bir hafta on gün sonra daha stabil döneme, daha sonra da düşüşe geçmesini bekliyoruz.

Bakan Koca alınacak tedbirlerle hasta sayısını ve hastane yükünü her geçen gün azaltmayı hedeflediklerini, filyasyon çalışmasıyla temaslıları tespit ederek izole etmeye çalıştıklarını belirtti.

Koca vatandaşlara tedbirlere sıkı bir şekilde uyma çağrısını yineledi.

You may also like

Comments

Comments are closed.