ManşetTürkiye

Bakan değil yüz karası

0

Gün geçmiyorki Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yeni bir trajikomik söylem veya hareketi gündemin baş köşesine oturmamış olsun. Daha iki gün önce bölgelerinde çimento fabrikası kurulmasını istemeyen doğaseverlerin seslerini bastırmadılar diye Tonyalılara seslenen ve “Artık Tonya ile ilgili önüme gelen hiçbir karara imza atmayacağım, diğer bakanlıklara da imza atmamaları için uyarıda bulunacağım” diyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar bu sefer de Trakya gezisi sırasında Edirne’de kemoterapi tedavisi için yurtdışından ilaç getirmekte sorun yaşadığını belirten genç bir kadının eline zorla para tutuşturarak “Başka ben ne yapacağım. Onları sen kendin al. Orda epey (para) var, onları cebinden düşürme sakın” diyerek geçiştirmek istedi.

Genç kadının eline para tutuşturduktan sonra yanında bulunan Edirne Valisi ve diğer maiyeti ile Edirne Camii’ne giren Bayraktar’ı cami dışında bekleyen ve üniversite öğrencisi olduğu belirtilen genç kadın polislerin kendisine engel olmaya çalışmasına rağmen çıkışta Bakan Bayraktar’ın önünü keserek kendi eline tutuşturulan ve Bakan Bayraktar’a göre, “Epey bir miktar olan” parayı kendisine geri iade etti.

http://www.youtube.com/watch?v=GVgknDM45-o

Genç kadın parayı iade ederken Erdoğan Bayraktar’a, “Bir şey diyeceğim. Sadece yanlış anlaşıldım. Ben dilenci değilim. İnsanlık konusunda bir kez daha hayal kırıklığına uğradım. Görüyorum ki çaresizliği hiç tatmamışsınz hayatınızda” dedikten sonra ağlayarak -sözde- bakanın yanından ayrıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın genç kadının koluna girerek, “Ya kızım, edeyim ben sana yardım. Ne istiyorsun? Gayen ne?” dedikten sonra Edirne Valisinden yardım istedi. Konuya kel alaka valinin ise ağlayarak uzaklaşan genç kadının arkasından, “Ben anlamadım ki. Nerede oturuyorsun?” şeklindeki ilgisiz sözleri yöneticiler ile halkın arasının ne denli açıldığının bir göstergesi olarak belleklere kazındı.

Yeni İNŞ, Erdoğan Bayraktar mı?

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin her sözü, her hareketi ile bir efsaneydi. Alevi vatandaşların kapılarına tebeşirle yapılan "sıra sizde" imalı işaretleri yapanların Street Fighter oynayan çocuklar olduğunu tespit ettiklerini bile yumurtlayabilmişti

Bayraktar’ın önce doğasına sahip çıkan Tonya halkı için sarfettiği sözler hemen akabinde de kendisinden bu hükümetin bakanı olarak sağlık konusunda yardım isteyen genç bir kadına karşı takındığı bu tavır hemen akla eski efsanevi! İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’i getirdi.

Söylemleri ve hareketleri ile tüm ülkenin mizah konusu haline gelen Şahin de Bayraktar gibi en olmadık yerde en beklenmedik söylem ve hareketleri ile ülke gündeminin ön sıralarına çıkması ile hafızalarda yer etmişti. Erdoğan Bayraktar’ın bu tavır ve hareketleri yeni İdris Naim Şahin (İNŞ) yoksa Erdoğan Bayraktar mı sorusunun da kulaktan kulağa yayılmasına yol açtı.

(Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.