İklim KriziManşet

Ayşe Arman, Greenpeace ile kutuplarda

0

Greenpeace’in “Save the Arctic” (Buzulları Kurtar) kampanyası çerçevesinde Rainbow Warrior gemisi ile Kuzey Kutbuna hareket eden popüler gazete yazarı Ayşe Arman’ın ilk yazısı Hürriyet Gazetesi’nde geçtiğimiz haftasonunda yayınlandı.

Greenpeace’in küresel iklim değişikliği gibi son derece önem arzeden bir konuda Ayşe Arman’ı tercih etmesi İklim Değişikliğine duyarlı kesimlerde tepki çekmiş, Arman’ın “Save the Arctic” kampanyası çerçevesinde buzullara gideceğine ilişkin çekilen tanıtım videosunda Arman’ın 4*4 Jeep’i ile yola revan olması eleştiri oklarının Greenpeace’e yönelmesine yol açmıştı.

Gazetemizde de konu ile ilgili yaptığımız 27 Eylül tarihli bir haberde bu durumun çelişkilerine dikkat çekmiş, Ayşe Arman’ın eşinin BP’nin Türkiye ve Nordik Satış Direktörü olmasının durumu daha da ilginç bir hale getirdiğini vurgulamıştık.

Greenpeace Akdeniz, yöneltilen eleştirilerden sonra yaptığı açıklamada, “Ayşe Arman, gazeteci kimliğiyle kutuplardaki rekor erimeye dikkat çekmek ve Türkiye’nin en cok okunan köşe yazarlarından biri olarak konuyu geniş kitlelere duyurmak için kutuplara gidiyor. Ayşe Arman’ın eşinin veya yakın çevresinin ne yaptığıyla ilgilenmiyoruz. Biz, Ayşe Arman’ın gazeteci kimliğiyle ilgileniyoruz. Amacımız ülkemizin en çok takip edilen köşe yazarlarından biri aracılığıyla Greenpeace’in başlattığı bu küresel hareketi gündeme taşımak ve Kuzey Kutbu’nu kurtarmak için herkesin bu harekete katılmasını sağlamak” şeklinde bir beyanatta bulunmuştu.

Tüm bu gelişmelerden sonra Ayşe Arman’ın kutuplardaki gözlemlerine dair ilk yazısı “Evet gözümle gördüm kutuplardaki buzullar eriyor” başlığı ile yayınlandı.

Kendine özgü üslubu ile Greenpeace’den kendisine gelen teklifi, bu teklifi kabul etme gerekçelerini, yola çıkış sürecini aktaran Arman, yazısının “Kutuptaki Buzullar Eriyor” alt başlıklı son bölümünde küresel iklim değişikliğinin kutuplardaki erimenin ana sebebi olduğunu, iklim değişikliğini tetikleyen etmenlerin başında da kömür, petrol gibi fosil yakıtların bulunduğunu vurguluyor. Arman, yazısında ayrıca beyaz buz tabakasının güneş ışınlarını yansıtma özelliğinin küresel iklim değişikliğinin önüne geçebilmek için hayati önemde olduğunun da altını çiziyor.

Ayşe Arman’ın tercih edilmesi ile çok büyük bir riski omuzlarına alan Greenpeace Akdeniz, küresel iklim değişikliği konusunun geniş kesimlere aktarılması konusunda doğru bir adım atmış gibi görünüyor.

(Yeşil Gazete)

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.