Emek

AYÖP 300 bin atama istedi

0

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu’nun (AYÖP) çağrısıyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde toplanan öğretmenler, Şubat ayında yapılacak atamanın yetersiz olduğunu belirterek, “320 bin atama yapılsın” dedi. Öğretmenler seslerini şarkılarla duyurmaya çalıştı.

AYÖP’ün çağrısı ile Türkiye’nin birçok ilinden Ankara’ya gelen ataması yapılmayan öğretmenler, Kızılay YKM önünden MEB önüne yürüdü. Taleplerini dövizlerine ve sloganlarına yansıtan öğretmenler, “İşletmeci Bakan İstemiyoruz” “Öğretmenler işsiz okullar öğretmensiz”, “Direne, direne atanacağız” dedi.

‘BAŞBAKAN’IN SÖYLEMİ KARIN DOYURMUYOR’

Yürüyüşün en önünde gelinlik giyen “Atama yoksa üç çocuk da yok” dövizi taşıyan bir öğretmen, Başbakan’ın ‘üç çocuk” söyleminin karın doyurmadığını ve istikrarın bu şekilde sürmeyeceğini söyledi. Davul -zurna eşliğinde Bakanlık önüne gelen öğretmenler, oluşturdukları koronun şarkılarıyla Bakan Dinçer’e seslendi, taleplerini duyurmaya çalıştılar.
Söylenen şarkıların ardından Başbakan Erdoğan’ın maskesini takan bir öğretmen, Başbakan’ın iktidara gelmeden önce, 2002 seçimlerindeki vaatlerini sıralayarak, “Şu sisteme bakın hele, ülkede 72 bin öğretmen açığı var, sen sınavla öğretmen seçiyorsun. Hangi akla hizmet ediyorsun? Bırak da öğretmenlerimiz okul seçsin, göreve başlasın, önüne niye engel koyuyorsun? Ama inşallah biz hükümetimizi kurduğumuzda bütün öğretmenlerimizi göreve başlatacağız ve öncelikli olarak eğitim sorununu çözeceğiz” sözlerini hatırlattı.

320 BİN ÖĞRETMEN ATAMA BEKLİYOR

Daha sonra açıklamayı okuyan AYÖP Ankara Temsilcilerinden Mehtap Özüdoğru, 320 bin işsiz öğretmen bulunduğuna dikkat çekti. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in “uyduruktan bir sorun çıkarmışlar ataması yapılmayan diye her Cuma kapımda eylem yapıyorlar” sözlerini hatırlatan Özüdoğru, bu tablodan kendilerini nasıl sorumlu hissetmediklerini, nasıl yataklarında rahat uyuyabildiklerini sordu.

320 bin diplomalı gencin atama beklediğini, iktidarın ise seçim öncesi 55 bin atama sözü verip, seçim sonrası 11 bin atama yapabildiğini aktaran Özüdoğru, umut tacirliğine dikkat çekti. Bu ülkenin okullarında öğretmensiz öğrenciler varken, nasıl olup da öğretmenlerin işsiz bırakılabildiğini de soran Özüdoğru, öğretmen açığının bakanlık tarafından sürekli farklı sayılarla ifade edildiğine de dikkat çekti.

‘YA ÇÖZ YA İSTİFA ET’

Özüdoğru AYÖP olarak ücretli öğretmenlik denen ayıba biran önce son verilmesini, ‘müj7e’ diye sunulan 11 bin, 17 bin gibi atamalar yerine, sözü verilen 55 bin atama için 27 bin atamanın da biran önce yapılmasını istediklerini söyledi.
Bakan’ın ataması yapılmayan öğretmen sorununu biran önce kabul edip çözmesini, çözemiyorsa istifa etmesini isteyen Özüdoğru, atama bekleyen 320 bin öğretmenin bir plan dahilinde bir an önce atanmasını, okulların öğretmensiz bırakılmamasını talep ettiklerini hatırlattı.

Eyleme Eğitim Sen MYK üyesi Betül Korkut da destek verdi.

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.