İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

AYM Genel Kurulu Kavala’nın başvurusunu reddetti: Özgürlüğü ihlal edilmedi

0

1155 gündür tutuklu bulunan Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı ve insan hakları savunucusu Osman Kavala‘nın, özgürlüğünün ihlal edildiği gerekçesiyle yapılan başvuru Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu tarafından reddedildi. Karar, yedi üyeye karşı sekiz üyenin oy çokluğuyla alındı.

Gezi Davası‘ndan tahliye edilen edilen ancak bu kez de 15 Temmuz Darbe Girişimi‘yle ilgili suçlanan Kavala, tutuklamanın hukuki olmaması nedeniyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu.

Daha önce de başvurusu reddedilmişti

Kavala’nın avukatları, tutuklama tedbirinin hukuki olmaması, soruşturma dosyasına erişimin kısıtlanması ve tutukluluk incelemelerinin hakim/mahkeme önüne çıkarılmaksızın yapılması nedenleriyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yapmıştı. Ancak, Genel Kurul başvuruyu beşe karşı 1o üyenin oy çokluğuyla 22 Mayıs 2019 tarihinde reddetmişti.

Osman Kavala’nın geçtiğimiz günlerde görülen davasında ise mahkeme heyeti tutukluluğunun devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma 5 Şubat tarihinde görülecek.

You may also like

Comments

Comments are closed.