DoğaManşet

Ayı Dogi, çevre kirliliğine dikkat çekiyor

0

Olta Balıkçılığı Federasyonu (OBAF) çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla kent merkezindeki bazı bilboardlara üzerinde ”Ben yollara çöp atmıyorum, sen de atma” yazan Ayı fotoğraflı afişler astırdı.

Amaçlarının çevre sorunlarına karşı dikkat çekmek olduğunu söyleyen ve federasyona bağlı derneklerin bulunduğu tüm kentlerde benzer çalışmaları yapacaklarını söyleyen İsmail Atalay, afişler nedeniyle halktan olumlu tepkiler aldıklarını belirtti.

Uşak kent merkezindeki en işlek caddelerde yer alan bilboardlara astıkları Ayı fotoğraflı afişlerin herkesin dikkatini çektiğini ve bu nedenle amaçlarına ulaştıklarını da belirten Atalay, afişe “Ayı Dogi” adını verdiklerini de söyledi.

Daha önce sucul yaşamın korunması ve çevre sorunlarının çözümü için çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini ancak “Ayı Dogili “Ben yollara çöp atmıyorum, sen de atma” yazılı afiş kadar dikkat çekemediklerini de ifade eden Atalay, OBAF tüm çevre sorunlarına karşı duyarlı olan bir kuruluş. Biz sadece su hayatını korumak, göletlerde balıklandırma çalışmaları yapmak gibi faaliyetlerde bulunmuyoruz. Tüm çevre sorunlarına karşı etkinlikler yapıyoruz. Özellikle çocuklarımıza çevre bilincinin aşılanması gerektiğini düşünüyoruz şeklinde konuştu.

‘Dogi’ ismini verdiğimiz ayı ile ilerleyen dönemlerde görüntülü materyaller hazırlayarak halkımızın çevre sorunlarına karşı duyarlılığını artırmaya çalışacağız diyerek sözlerine devam eden Atalay, “Ayı Dogi her hafta başka sloganlar ile çevre sorunlarına dikkat çekecek. Bu sayede insanları hem güldüreceğiz hem de çevreye duyarlı olmaları noktasında düşündüreceğiz” dedi.

Kent merkezindeki afişleri gören bazı vatandaşlarda asılan afişi desteklediklerini ifade ederek çevre bilincinin geliştirilmesinin ve kirliliğin önlenmesinin önemine değindiler.

(Yurt Haber)

 

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.