YerelEkolojiManşet

Aydos Ormanı’nda ve Bursa’da orman yangını

0
Aydos Ormanı'nda yangın. Fotoğraf: AA

Türkiye’de yer alan ormanlar yangın alarmı vermeye devam ediyor. Bugün içerisinde Bursa’nın Nilüfer ilçesinde ve İstanbul’da yer alan Aydos Ormanı’nda yangın çıktı.

İki yangın da ekiplerin müdahalesinin ardından kontrol altına alındı ancak arkasında büyük miktarda zarar görmüş ormanlık araziyi bıraktı.

Bursa’da yangın villalara sıçradı

 Bursa’nın Nilüfer ilçesinde yer alan Demirci Mahallesi’nde saat 13.30’da çıkan  yangın rüzgarın ani yön değiştirmesiyle çevresindeki villalara sıçradı.

Demirci ve Dağyenice mahalleleri arasındaki çamlık alanda çıkan yangına havadan 5 helikopter, karadan ise 30’dan fazla ekip müdahale etti. Yaklaşık 10 hektar alana zarar veren alevler, saat 16.40 itibariyle kontrol altına alındı.

Fotoğraf: AA

Bir itfaiye memuru yaralandı, bir kişi gözaltına alındı

Müdahale sırasında Talha Özçelik adlı itfaiye eri düşerek yaralandı. Yaralı itfaiye memuru hastaneye kaldırıldı. Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de yangınla ilgili, “Bursa’daki yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışması sürüyor” açıklaması yaptı.

Bursa Valiliği tarafından yapılan açıklamada “Meydana gelen orman yangınının madde bağımlısı V.O tarafından çıkarıldığı tespit edilmiş olup ilgili şahsın örgütsel kaydının olmadığı tespit edilmiştir. Şahıs gözaltına alınarak hakkında adli işlem başlatılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Aydos Ormanı’nda bir yangın daha

Daha önce de çıkan yangınlar sebebiyle gündeme gelen Aydos Ormanı bir kez daha alevlere teslim oldu.  Kartal ilçesi sınırları içerisinde kalan ormanlık alanda çıkan yangına kısa süre içerisinde Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı arazözler ve itfaiye ekipleri müdahale etti.

AA’nın aktardığına göre helikopterler tarafından da havadan müdahale edilen yangını söndürmek için bölgedeki vatandaşlar da seferber oldu. Kontrol altına alınan yangının soğutma çalışmaları devam ediyor.

Ormanda daha önce de Temmuz ve Ağustos aylarında yangın çıkmıştı. Son olarak 5 Ağustos tarihinde çıkan yangında bir saat içerisinde 1.6 hektar orman zarar görmüştü.

 

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.