ManşetHayvan Hakları

Ayağı kırılan hamster Böğürtlen, takılan pimle yeniden yürüyecek

0

Ankara‘da, kafesine takıldığı ayağı kırılan, 25 gram ağırlığındaki ‘Böğürtlen’ adlı hamster, götürüldüğü klinikte 1 milimetreden daha ince olan kemiğine pim takılarak tedavi edildi.

Sahibi tarafından geçen ay Çankaya ilçesine bağlı Yaşamkent Mahallesi’ndeki özel veteriner kliniğine götürülen Böğürtlen’in çekilen röntgen filmleri sonucunda, Türkiye’de nadir yapılan bir operasyonla tedavi edilmesine karar verildi.

Veteriner Eren Murat Aktaş gerçekleştirilen ve 45 dakika süren operasyonla ayağına pim takılan Böğürtlen, 15 günün ardından yeniden yürümeye başladı. 

Veteriner Aktaş operasyonla ilgili şunları söyledi:  “‘Böğürtlen’ kafesinde oynarken ayağının kırılması sonucu kliniğimize geldi. Rutinde yaptığımız işlerden biri olan kırık operasyonu, bu ufaklıkta biraz daha zordu. Çünkü kullandığımız medikal malzemeler onun için yeterli incelikte değildi. Toplam ağırlığı 25 gram olan ve ayak kalınlığı 1 milimetre dahi olmayan bir canlı sonuçta. Kırık ayağına pim uygulayarak tekrar sağlığına kavuşturmuş olduk.” 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.