DünyaHayvan HaklarıManşet

Avustralya’da koalaların ölümüne neden olan bir kişi ve iki şirket 126 suçlamayla karşı karşıya

0

Avustralya‘da geçtiğimiz yıl yapılan bir operasyonda koalaların ölümüne sebep olan bir toprak sahibi ve iki şirket dava edildi. Hayvanlar geçen yıl Cape Bridgewater‘da kısmen temizlenmiş bir kereste plantasyonunda ölü bulunmuştu. 

250’den fazla hayvana zulümle suçlanan iki şirket ve toprak sahibi 18 ağırlaştırılmış zulüm suçlaması dahil 126 suçlamayla karşı karşıya.

Koalaları yok etmekle suçlanıyorlar

BBC‘nin aktardığına göre, Victoria eyaletinden yapılan açıklamada şubat 2020’de Cape Bridgewater‘da bir kereste plantasyonunda 21 koala ölü bulundu ve düzinelercesi de yaralandı.

Önemli bir koala habitatı olan mavi sakız ağaçlarının tarladan kesilmesi sonucunda bazı koalalar kalan ağaçlarda açlıktan öldüğü, diğerlerinin ise buldozerler tarafından katledildiği belirtiliyor.

Açıklamada, açlıktan, susuzluktan ve kırıklardan musdarip 49 yaralı koalaya ise ötenazi uygulandığı belirtildi.

Bir şahıs ve bir hafriyat şirketi için de “düzinelerce koalaya mantıksız acı veya ıstırap vermekle, koruma altına alınan bir tür olan koalaları yok etmekle de suçlanıyorlar” denildi.

Dava edilen şirket ve şahıs, ölümcül yaralanmalara neden olduğu için 18 ağırlaştırılmış zulüm ve ikinci firma da, koala popülasyonunu rahatsız ettiği için hayvanlara eziyet etmekle suçlanıyor. Her biri 126 suçlamayla karşı karşıya.

‘Koala katliamı’

Ülkede ek bir hayvana eziyet suçlaması için maksimum ceza, bir işletme için yaklaşık 78 bin dolar ve bir kişi için yaklaşık 32 bin dolar veya 12 ay hapis cezası.

Avustralya Dünya Koruma Grubu Dostları, o tarihte yaptığı açıklamada, olayı “koala katliamı” olarak nitelendirdi ve “bu tür ahlaksız yıkım, yaygın ölüm ve yaralanmaların güneybatı Victoria’da sürmesinden endişelerini” belirtti.

Ülkede korunan bir tür olan koalaların binlercesi,  2019’de Yeni Güney Galler eyaletindeki büyük yangın sırasında hayatını kaybetmişti. Dünya Yaban Hayatı Fonu, en az 60 bin hayvanın öldüğünü, bundan çok daha fazlasının yaşam alanlarını kaybettiğini veya yaralandığını açıklamıştı. 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.