Ekolojik YaşamManşet

Avustralya’da “İşe Bisikletle Gitme Günü”

0

Greenpeace Avustralya’nın Sydney ofisinde çalışanlar işyerlerine bisikletleri ile gitmeyi tercih ediyorlar. Ofisin içerisi de zaten rengarenk bisikletlerle donanmış durumda. Çevreye duyarlılığın bir göstergesi olarak bisiklet kullanmayı tercih etmelerinde şaşılacak bir durum da yok. 17 Ekim’in İşe Bisikletle Gitme günü (Ride2Work Day) olmasını fırsat bilip ofisten arkadaşları Ruhie Kumar da her çalışan ile tek tek görüşüp bisikleti tercih etmelerinin tek nedeninin Greenpeace’de çalıştıkları için çevreye olan duyarlılıkları olup olmadığını soruşturmuş. İsimlerini, Greenpeace’deki görevlerini ve bisikleti tercih etme nedenlerini de sıralamalarını rica ederek.

Elsa Elvers:  Medya ve İletişim Görevlisi

Niye Bisiklet: Ekzersiz yapmanın harika bir yolu olduğunu düşünüyorum bisiklet sürmenin. Hem trafik ışıklarındaki anlık bir selamlaşma yerine bisiklet kullanırken bir yandan da yanınızdakiler ile sohbet etme imkanı da sağlıyor bisiklet.

Cat Dorey, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü ve Sürdürülebilir Deniz Ürünleri Projesi Sorumlusu

Niye Bisiklet: Bu sayede otobüs beklerken ya da yürürken olduğu gibi vakit kaybı yaşamazsınız. Bisiklet sürmenin bence en harika yanı eve doğru pedallamak. Hergün yoldan geçerken rastladığım harika insanları unutmuyor olmak ve her türlü hava koşulunda bana verdikleri selamları alarak mutlu olmak.

Julien Vincent, İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu

Niye Bisiklet: Dışarıdakileri görebilmenin aklıma gelen en iyi yolu bisiklet. Hem bisiklet sürerek toplu taşımada olduğundan çok daha süratli istediğini yere ulaşabilirsiniz şehir içinde. İşten eve geliş gidişlerde yaşamanız olası olan müthiş deneyimler de cabası.

Liesha Hanekroot – Destek Hizmetleri

Niye Bisiklet. Formumu korumanın en iyi yolu olduğu için. Hem elverişli hem de çok eğlenceli. Taze havayı içime çeke çeke işe gelmek, işe başlamadan hemen önce enerji ile dolmak gibisi var mı!

Kristen McDonald, Metin Yazarı.

Niye Bisiklet: Bisiklet benim için bir tür kazan-kazan yöntemi. Hem param cebimde kalıyor, sohbet ederken bi yandan da ekzersiz yapmış oluyorum. Şehir içi toplu taşımadan daha hızlı olmasını ve gün ışığını tadını çıkara çıkara işe gelip gitmeyi saymıyorum bile. Ama en iyi yanı ahbap olduğum bisikletçilerle yolda olmak ve muhabbet etmek. İnsanlar içinda olmayı seviyorum, daha ne diyim !

Pauline Georges, Bağış Sorumlusu.

Niye Bisiklet: Bisiklet, diğer ulaşım imkanlarının sahip olamayacağı bir özgürlük sağlıyor. Bisiklet kültrünün Sidney’de yıldan yıla artan gelişimini takip etmek çok hoşuma gidiyor. Artık daha çok evde bisiklet var. Hem şehri bisikletle dolaşmanın keyfini de ancak bunu yaşayanlar bilir.

Manuel Gomez, Desteği Arttırma-Bağlılığı Geliştirme Koordinatörü

Niye Bisiklet: Bisikleet sürmek işe mutlu bir şekilde başlamama vesile oluyor. Hem kafamı daha rahat toparlıyor hem gün boyu enerji dolu oluyorumda ondan.

Anna Parente, Fon ve Pazarlama Asistanı

Niye Bisiklet: İşe gelirken bisiklet sürmeyi çok seviyorum çünkü bu bana şehirle birlikte uyum içinde olma şansı veriyor. bisiklet kullanmak için bi parça erken kalkmak durumunda olsam bile

İşte Greenpeace Avustralya Sidney ofişi çalışanlarının düşünceleri. Bu kadarla da değil elbette bisiklet sürmenin sağladığı avantajlar. sağlıklı ve çevreye faydalı bir hayat sürdürmek elbette en önemli avantajı ama bunun yanında elleriniz gidonda dostlarla turalamak, işten puba, ordan sanat galerilerine, hatta partnerlerinize doğru pedal basmak gibi pek çok alternatif daha sıralamak mümkün. İşe yetişmek bahanesiyle garajınızda bir araba bulundurmamnızda gerçekten hayli göz alıcı bir güzelliği.

Kendi ofislerine geliş gidişlerde bisiklet kullanan ve bunu yapmanın güzelliklerini anlatan Greenpeace Sidney ofisi çalışanları 17 Ekim Çarşamba günü (dün) Avustralya’da İşe Bisikletle Gitme Günü (Ride2Work Day )  lmasını fırsat bilip herkesi bu yolculuğa davet ediyorlar. İşe Bisikletle Gitme(Ride2Work Day) günü hakkında bilgiyi buradan edinebilirsiniz.

(Yeşil Gazete, Greenpeace Avustralya)

 

 

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.