TürkiyeManşet

Avukat Aytaç Ünsal yeniden tutuklandı

0

İçişleri Bakanlığı’nın Perşembe günü “Edirne’den yurt dışına çıkmaya çalışırken üç kaçak göçmen kaçakçısıyla birlikte gözaltına alındığını” açıkladığı avukat Aytaç Ünsal tutuklandı.

Ünsal, tutukluyken başlattığı ölüm orucunun ardından ‘hapishanede kalamaz’ raporu almış ve hakkında infaz erteleme kararı verilmişti. Hakkındaki bu karar kaldırılırken, Ünsal, Edirne F Tipi Cezaevine götürüldü.

‘Edirne’nin merkezinde gözaltına alındı’

Yapılan paylaşımda “Büromuz avukatı Aytaç Ünsal Edirne’nin merkezinden ‘Yurtdışına Çıkmaya Çalıştığı’ İddia edilerek gözaltına alınmış, gözaltına alınırken işkenceye uğramış ve iktidarın yayın organlarında hedef gösterilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

İnfaz erteleme kararının kaldırılmasının hukuksuz bir şekilde yapıldığı belirtilen açıklamada “Aytaç Ünsal hakkında verilen infaz erteleme kararının kaldırılması kararı açık bir şekilde hukuka aykırıdır. Söz konusu karar, siyasi iktidarın talimatı ve havuz medyasının yönlendirmesi ile verilmiş bir karardır. Kararı mahkemeler değil, bizzat içişleri bakanlığı vermiştir” denildi.

Açıklamanın devamında “Avukat Aytaç Ünsal, ‘hapishanede kalamaz’ raporu olmasına rağmen hakkında verilen infaz erteleme kararı kaldırılarak tutuklandı. Şu an adliyeye dahi götürülmeden Edirne F Tipi Hapishanesine götürülüyor” denildi.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.