Atatürk Havalimanı’nda milyar dolarlık pistler kullanılamaz hale getirildi

Koronavirüs salgını gerekçe gösterilerek Atatürk Havalimanı'na inşa edilmeye başlanan hastane için 2 milyar dolara mal olan pistler kırıldı. CHPli Karabat 'Kırılan pistlerle yangın uçaklarının kalktığı, ambulans uçaklarının havalandığı stratejik noktaları yok ettiler' dedi.

İstanbul’da yapımına başlanan iki pandemi hastanesinden birinin inşa edileceği Atatürk Havalimanı’nda pistlere zarar verecek şekilde seçimi yapıldığını söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, 2 milyar dolar zarara yol açıldığını öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Nisan’da, Sancaktepe’de ve Atatürk Havalimanı’nın bulunduğu alanda tek katlı, 1000 odalı iki hastane yapılacağını açıklamıştı. Açıklamada hastanelerin 45 günde tamamlanacağı belirtilirken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hastanelerin Covid-19 salgını sonrasında da hizmet verecek şekilde tasarlanacağını duyurmuştu. İlk olarak havalimanın karşısındaki bir arazide inşaata başlanmış, ancak konutlara yakınlığı nedeniyle bu noktadan vazgeçilip hastanenin havalimanı arazisi içine yapılması kararlaştırılmıştı.

‘2 milyar dolarlık pistler kırıldı

Havalimanındaki hastane inşaatında zemine beton dökülmesine başlandı. CHP’li Karabat, ısıtma, soğutma, havalandırma, sıcak su, kanalizasyon ve metro bağlantısı bulunan 325 bin metrekarelik terminal binası yerine altyapısı bulunmayan noktaya hastane yapılmasına tepki gösterdi. Karabat, şunları söyledi:

“AHL’de üç pist vardı. İkisi kuzey-güney diye bilinen 3 bin metre uzunluğunda 45 metre genişliğinde, uluslararası standartlarda, biri de 2 bin 500 metre uzunluğunda 60 metre genişliğinde pist. İki uzun pistin de ‘başı kırıldı.’ Dolayısıyla iki pist de kullanılamaz hale geldi.  Atatürk Havalimanı’nda terminal binaları, otoparklar, uçak parsalları varken inşa edilen hastaneler ile tam 2 pist kullanılamaz hale geldi. Bir pistin yapımı yaklaşık bir milyar dolar. Pistle yangın uçaklarının kalktığı, ambulans uçaklarının havalandığı stratejik noktalardır, hepsini yok ettiler.”

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR