ManşetMedya-İnternet

Aslı Erdoğan için, “Aslı’nın arkadaşları”ndan yazı nöbeti

0

Tutuklanan Özgür Gündem yazarı ve yayın danışma kurulu üyesi Aslı Erdoğan için arkadaşlar “yazı nöbeti” başlattı. Bugün ilk yazıyı Murat Uyurkulak kaleme aldı. Uyurkulak’ın, “‘Buraya bakın, buraya! Burada kardeşçe yaşamak isteyen bir halk var” başlıklı yazısı Kültür Servisi.com‘da yayınlandıç

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Yayın Danışma Kurulu Üyesi ve yazar Aslı Erdoğan‘a destek olmak için yazı nöbeti başlatıldı.

16

Aslı’nın Arkadaşları” tarafından başlatılan nöbetle, her gün bir yazar,sanatçı düşünce ve düşünceyi ifade özgürlüğünü savunmak adına yazılar yazacak.

Yazılar, Aslı Erdoğan’ın hapishaneden yazılarının da yer alacağı, ilk sayısı bugün yayımlanan Özgürlükçü Demokrasi gazetesinde yer alacak.

17

Yazı Nöbeti, Murat Uyurkulak’ın yazısı ile başladı

Murat Uyurkulak’ın yazısıyla başlayan nöbete Anıl Mert Özsoy, Aslı Tohumcu, Aslı K. Peker, Asuman Susam, Burhan Sönmez, Ertuğrul Mavioğlu, Ilgın Sönmez, Irmak Zileli, Karin Karakaşlı, Kerem Görkem, Mehmet Said Aydın, Melike Koçak, Menekşe Toprak, Murat Meriç, Murat Uyurkulak, Nil Sakman, Semih Gümüş, Sine Ergün, Selim Bektaş ve Pınar Öğünç katılıyor.

“Aslı Erdoğan’ın mücadelesini sahipleniyoruz”

Yazar ve sanatçılara yapılan Aslı Erdoğan ve barış için yazı nöbeti çağrısı şöyle:

“Yazar Aslı Erdoğan geçtiğimiz hafta gözaltına alındı ve ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Gerekçe artık hepimizin bildiği ve ezberlediği üzere, ‘örgüt üyeliği’, ‘örgüt propagandası’ ve ‘devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak’!

“Fikirlerin, gazeteciliğin ve gazetecilerin yargılandığı bu anti-demokratik duruma karşı biz ‘Aslı’nın Arkadaşlar’ onun Özgür Gündem’de yazılarıyla verdiği mücadeleyi destekliyor ve sahipleniyoruz. Adalet ve hukuk mücadelesinin şimdiki adlarından biri ‘Aslı Erdoğan’dır ve bizler mücadelesinin takipçisiyiz. O özgürlüğüne kavuşuncaya dek, Aslı’nın yeni gazetesi Özgürlükçü Demokrasi’de yazı nöbetindeyiz. Yazı nöbetine katılmak ve destek vermek isteyen bütün arkadaşlarımız, [email protected] adresine yazabilirler.”

 

(Kültür ServisiBianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.