Doğa MücadelesiManşet

Artvin’de valilik önündeki oturma eylemine bir günlük ara

0

Artvin’de Cerattepe’de maden karşıtı eylemcilerin valilik önünde sürdürdüğü oturma eylemine 1 günlüğüne ara verildi.

Cihan Haber Ajansı’ndan Doğan Olcabay’ın haberine göre Yeşil Artvin Derneği yöneticilerinin dün akşam 20.30’da bir araya gelerek verdiği kararı, dernek başkanı Nur Neşe Karahan duyurdu. Karahan, yaptığı açıklamada, “Mücadeleyi sürdürüyoruz, sürdürmeye devam edeceğiz. Bütün bunları değerlendirmek için çok acele bütün STK’lar, siyasi partiler bir araya geldik, toplandık. Her zaman olduğu gibi biliyorsunuz kararları asla tek başımıza vermiyoruz. Artvin halkının temsilcileriyle, hep beraber veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Oturma eylemine bir günlük ara

5

Son günlerdeki gelişmeleri değerlendiklerini belirten Karahan, şunları söyledi: “Bir takım karar verdik. Şimdilik oturma eylemimizi sonlandırıyoruz. Hepimiz çok yorulduk. Esnafımıza 2 gündür gösterdiği özveri ve duyarlılıktan dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz. Yarın esnafımız artık kepenklerini açacak o eylemimizi sonlandırıyoruz. Yarın (bugün) saat 17.30’da büyük bir basın açıklaması yapacağız. Ona ağırlıkla hazırlanıyoruz hep beraber.” Karahan, daha sonraki gelişmeleri de sürekli Artvinlilerle paylaşacaklarını belirtti.

Valilik önündeki eyleme katılan gençlerin yere oturarak zeytin ekmek yediği görülürken, hemen karşılarında da emniyet güçleri, yine yerde oturarak akşam yemeklerini yedi. Havanın serinlemesiyle bazı eylemciler, buldukları karton kutuları yakarak ısındı.

Eylemcilerin 3 gündür süren yoğun tempo, açlık, uykusuzluk nedeniyle sinirlerinin gerildiği görüldü.

 

(Cihan)

You may also like

Comments

Comments are closed.