Doğa MücadelesiManşet

Artvin Cerattepe’de müdahale başladı

0

Yeşil Artvin Derneği, bu sabah sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Cerattepe’de müdahalenin başladığını ve tüm kesimleri desteğe çağırdığını duyurdu.

6

Dün akşam Artvin Cerattepe’ye yapılması planlanan madene karşı nöbet sürerken çevre illerden jandarma takviyesi yapıldığı bilgisini alan bölge halkı herkesi nöbete ve direnişe desteğe çağırılmıştı.

Artvin Cerattepe’ye yapılmak istenen madene karşı 21 Haziran 2015’ten beri kesintisiz olarak devam eden nöbetin 239’uncu gününde çevre illerden jandarma takviyesi yapıldığı bilgisi geldi. Erzurum ve yakın ilçelerden alınana takviye kuvvetlerle nöbet alanına saldırılacağı bilgisini alan bölge halkı iste başta Artvinliler olmak üzere tüm yaşam savuncularını direnişe ve dayanışmaya çağırdı.

7

Kent merkezine yakın bir nokta olan Atmaca mevkiinde 15 Şubat Pazartesi saat 20.00’dan itibaren nöbete başlayan Artvinliler olası bir saldırı durumunda nöbet alanına doğru harekete geçecekler. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan da nöbete destek vermek üzere Atmaca mevkiinde.

Bayraktutan’ın parti programı çalışması için Artvinde bulunduğu ve çevre illerden güvenlik kuvvetlerinin kente intikal ettirilmesinin ardından Ankara´ya dönüşünü iptal ettiği öğrenildi.

8

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan Artvin’de yayın yapan Radyo08´e yaptığı açıklamada durumun ciddi olduğunu, Artvin´e yapılan yığınağın Güneydoğu´daki operasyonlara benzer bir izlenim yarattığını belirtti. Bayraktutan:”Artvinliler ormanlarını korumak için hukuki çerçevede mahkeme kararlarına saygılı olarak mücadele vemektedir. Artvinliler ormanı devletten koruyor. Artvinliler hiçbir siyasi ayrım yapmadan bu mücadeleyi veriyor. Yaklaşık 200 araç ve 1000 kişi şu an Atmaca mevkiinde gecenin soğuğunda nöbet tutuyor. Artvin var olma veya yok olma mücadelesi veriyor.” dedi.

Artvin Milletvekili Bayraktutan Ankara´ya dönüşünü iptal ettiğini söyleyerek Artvinlilerle beraber bu mücadeleyi gücünün yettiğince, nefesi tükenene kadar sürdüreceğini söyledi. Bayraktutan,”Bu kente bir borcumuz var!”diyerek “Bütün varlığımızla Artvin´i, Artvinlileri ve doğamızı korumaya geldik.” dedi.

Öte yandan Artvin´e çevre illerden güvenlik kuvvetlerinin takviyesi sürüyor. Gelen bilgiler arasında Valilik konutu ve kamu binalarındaki güvenlik görevlilerini sayısını artırıldığı ileri sürüldü.

 

Fotoğraflar Yeşil Artvin Derneği facebook hesabından alınmıştır

(Yeşil Gazete08Haber, Jiyana Ekolojik)

You may also like

Comments

Comments are closed.