Kategoriler: ManşetTürkiye

“Arama çalışmalarına katılanlar kayıp sayısının 400’ü bulduğunu söylüyor”

Soma maden faciasında tablo giderek kararıyor. sabah saat 08.00 sularında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma’da ölen işçi sayısının 282‘ye ulaştığını açıkladı.

Bugün maden bölgesine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gidiyor. Bu nedenle maden etrafında güvenlik önlemleri sıkılaştırıldı. Jandarma yakınlarını bekleyen işçi aileleri de dahil insanları alandan çıkarıyor.

Soma’da bulunan gazeteci Mehveş Evin, Açık Radyo’daki ‘Ekonomi Ekoloji’ programına bağlanarak son durum hakkında bilgi verdi.

Mehveş Emin’in aktardıklarından satır başları şöyle:

“İnsanlar cenazelerini bekiyor, öfkeliler. Bekleyiş sürüyor, bir yandan cenazelerini teşhis ediyorlar. Bu acıya rağmen insanlar tevekkül içinde. Ama insanların madenden çıkarılma meselesi öfkelendiriyor.”

“Arama çalışmalarına katılanlar kayıp sayısının 400’ü bulduğunu söylüyordu. Bu rakamın neye varacağını artık bilemiyoruz.”

“Sabah 08.30 itibariyle hiçbir şey herke beklemeye alındı. Resmi olarak bu söylenmiyor, “gaz var bu yüzden “ deniyor, ki bu da doğru, kurtarma çalışmaları yapanlar için de tehlikeli. Ama buradaki genel kanı protokol nedeniyle çalışmaların beklediği.”

“Yangın devam ediyor. Duman sızmaya devam ediyor. Ama esas sorunlu olan zehirli hava.”

“Yakınlarını bekleyenler o kadar acılı ki şikayet etme halinde değiller. Bir an önce ölülerini almak istiyorlar. Tepki de var ama genelde sesler yükseldiğinde polis jandarma tarafından susturulmaya çalışıyor. Dün kardeşini çıkardıkan sonra bağıran bir genç vardı onun ağzını kapattılar.”

(Yeşil Gazete)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi