İklim KriziManşet

Antikapitalistler de grevde!

0

Sıfır Gelecek kampanyası çerçevesinde bir araya gelen gruplardan;  Antikapitalistler de 20 Eylül Küresel İklim Grevi’ne çağrı yaptı: İklim Acil Durumu ilan edilsin.

Çağrı metni şöyle:

İsveçli öğrenci Greta Thunberg‘in başlattığı iklim için okul grevleri tüm dünyayı sardı. Greta’nın sesine destek çıkan öğrenciler Fridays for Future (Gelecek için Cumalar) adıyla iki defa küresel iklim grevi gerçekleştirdiler. Bu grevlere dünya çapında 2 milyondan fazla öğrenci katıldı.

Fakat öğrenciler iklim değişikliğini bu şekilde durduramayacaklarının farkındalar. Bu sefer yetişkinleri ve sendikaları da greve çağırdılar. Bölyece 20-27 Eylül günleri sendikaların ve iklim hareketinin de dahil olmasıyla üçüncü küresel iklim grevi olarak ilan edildi.

Türkiye’de iklim grevini ve etkinlikleri örgütlemek için Sıfır Gelecek kampanyası altında biraraya gelen hareketler içerisinde Antikapitalistler de yer alıyor.

Sıfır Gelecek ve Fridays for Future Türkiye’nin çağrısıyla İstanbul’da 20 Eylül’de bir etkinlik programı oluşturuldu. Antikapitalistler olarak bizler de “İklim için Birleş!” sloganına sahip çıkıyoruz ve herkesi greve ve etkinliklere katılmaya çağırıyoruz.

İklim Acil Durumu ilan edilsin!

İklimi değil sistemi değiştir!

İstanbul programı

14.00-15.00 İklim grevi ve basın açıklaması- Kadıköy iskele meydanı

16.00-22.00 İklim festivali- Kadıköy Yoğurtçu Parkı

Atölyeler, stantlar, konuşmalar ve konserler

Kesinleşen konuşmacılar: FFF ve Sıfır Gelecek sözcüleri, Ömer Madra, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu

Konserler: Barlas Tan Özemek, Güney Marlen, Güz Kumpanyası, Kabile Sahne ve Gösteri Sanatları, Lara Di Lara, Nil İpek, Pınar Keleş, Sumru Ağıryürüyen&Muammer Ketencoğlu, Teneke Trampet

İletişim: 0533 4479709, [email protected],

https://www.facebook.com/events/552266855579670/https://www.facebook.com/antikapitalistler1/

https://twitter.com/anti_kap1

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.