LGBTİ+Manşet

Antep’te yaşayan LGBT bireylerin derneği ZeugMadi

0

Gaziantep’te yaşayan transfobi ve homofobi karşıtları ZeugMadi derneği çatısı altında faaliyetlerine devam edecek.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Gaziantep il örgütünün binası Yeşil Ev’de ilk toplantılarını gerçekleştiren ve bu hafta içinde dernekleşme kararını hayata geçiren Zeugmadi’den Eyüp Çakır, Kaos GL muhabiri Ömer Akpınar’a Zeugmadi’yi ve Antep’te LGBT bireylerin durumunu anlattı.

“Daha önce Mayıs ayında 7 heteroseksüel arkadaş ve ben Yeşil Ev çatısı altında ‘Toplumsal Cinsiyet ve LGBT Çalışma Grubu’nu kurduk. Bizlere zamanla gey ve trans arkadaşlar da katıldı. Şu an yaklaşık 20 kişiyiz” diyen Çakır, oluşum henüz kurulmamışken Gaziantep’teki ilk etkinliklerini 17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün vesilesiyle yaptıklarını, Gaziantep Üniversitesi’nde gerçekleşen etkinlik sırasında özel güvenliğin müdahalesiyle karşılaştıklarını kaydetti.

Yeşil Ev’de düzenlenen temel eğitimin ardından Gezi Direnişi’nin yarattığı sinerji ile çalışmalarının hız kazandığını vurgulayan Eyüp, Çakır, isimlerini nasıl bulduklarına ilişkin soruya ise Gaziantep denince akla ilk gelenin mozaikleriyle ünlü Zeugma antik kenti  olduğunu, meşhur ‘Çingene Kızı’ figürünün cinsiyeti üzerindeki tartışmalar ve mozaiklerde bir araya gelen farklı renklerin de ZeugMADİ’ye ilham kaynağı olduğunu aktarıyor.

Heteroseksizm, militarizm, kapitalizm ve faşizme karşı yola çıkan ZeugMADİ, öncelikle eğitimler ve atölyeler düzenlemeyi hedefliyor.

Kadın eşcinsellerin ve transların katılımını çok önemsediklerini belirten Eyüp, Antep’teki homofobi ve transfobi karşıtlarını Yeşil Ev’deki toplantılarına davet ediyor. ZeugMADİ’yle tanışmak ve LGBT mücadelesini Antep’te güçlendirmek için oluşumun Facebook sayfasından irtibata geçebilirsiniz.

(Kaos GL)

 

 

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.