ManşetSağlık

Anket: İnsanlar sağlıklı yaşamak için fazla yorgun

0

YouGov‘un Dünya Kanser Araştırma Fonu (WCRF) için 2 bin 86  yetişkinle yaptığı anketten elde edilen sonuçlar birçok insanın sağlıklı alışkanlıklar edinme ve bu alışkanlıklara bağlı kalma arzularında karşılaştıkları engellere dikkat çekiyor.

Daha sağlıklı beslenmelerini ve daha sık egzersiz yapmalarını neyin engellediği sorulduğunda, erkeklerin %29’u ve kadınların %40’ı “çok yorgun hissetmek” cevabını veriyor. Yüzde 38’i ise bunu “motivasyon eksikliğine” bağlıyor.

Belirtilen diğer yaygın nedenler arasında yemek maliyeti (%30), zaman eksikliği (%26) ve iş/yaşam dengesi (%25) yer alıyor. Daha küçük bir yüzde ise  spor salonu üyeliği veya ekipmanı satın alma, özgüven eksikliği (%16) ve “nereden başlayacağını bilememe” (%12) gibi egzersiz maliyetinden (%25) bahsediyor.

‘Yapmak istedikleri son şey yemek yapmak, spor salonuna gitmek’

Guardian’ın aktardığına göre, çevrimiçi olarak ankete katılan İngiliz nüfusunu temsil eden örneklemin dörtte biri (%24), yaşam tarzlarında sağlıklı değişiklikler yapmalarını hiçbir şeyin engellemediğini söylüyor.

Vakfın  tanıtım müdürü Matt Lambert sonuçlara ilişkin şöyle konuştu:  “İnsanların yoğun programları var ve çoğu kişi için yorgun olduklarında veya motivasyonları olmadığında yapmak isteyebilecekleri son şeyin yemek pişirmeye sıfırdan başlamak veya spor salonuna gitmek olduğunu biliyoruz. “

WCRF de sağlıklı beslenmenin ve egzersizin hem kansere hem de diğer hastalıklara yakalanma riskini düşürdüğünü; dünya üzerinde her iki kişiden birinin kansere yakalandığını vurguladı.

Hayır kurumu Cancer Research UK ise daha fazla insanın daha sağlıklı yaşaması, örneğin daha sağlıklı beslenmesi, aktif olması, normal kilosunu koruması, güneş yanığından kaçınması ve sigara içmemesi durumunda tüm kanser vakalarının %40’ından kaçınılabileceğini belirtti. 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.