TürkiyeEmekManşet

Ankara’ya yürümek isteyen Somalı madencilere jandarma engel oldu

0

Manisa Soma‘daki Uyar Madencilik’te çalışan madenciler, tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle başlattıkları Ankara yürüyüşünde yine jandarma müdahelesiyle karşılaştı.

İşçiler, 30 Ekim cuma günü İzmir’de yaşanan deprem nedeniyle arama kurtarma çalışmalarına katılmak için yürüyüşlerine ara vermişler bugün ise çalışmaların sonlanmasıyla yürüyüşlerine kaldıkları yerden devam etmek istemişlerdi.

Tekrar yürümek isteyen madencilere jandarma Manisa Kırkağaç‘ta müdahale etti ve yürüyüşe izin vermedi.

Jandarma yolu kesti

Kırkağaç’ta yürüyüşlerine kaldıkları yerden devam etmek isteyen işçilere CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu dayanışma ziyaretinde bulundu.

Ziyaretin ardından yürüyüş yapmak için harekete geçene madencilerin yolu jandarma ekipleri tarafından kesildi. Jandarma müdahalesi sırasında bir işçi yaralandı.

‘Ne gözaltına alıyorlar ne yolu açıyorlar’

Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Sorumlusu Başaran Aksu müdahalenin ardından yaptığı açıklamada “İzmir halkının, Türkiye halkının, emekçilerin takdirine bırakıyoruz bu tavrı” ifadelerini kullandı.

Açıklamada “Biz karınca kararınca elimizden gelen mesleki meziyetlerimizi onların acılı durumunda paylaştık. Yürüyüşümüzü erteledik. İzmir’e gidip elimizden geleni yaptık. Döndük ve döner dönmez de buradan yürümeye başladık. Bu muameleyle karşılaştık. Karşılaşmaya da devam ediyoruz, hâlâ daha gerginlik devam ediyor. İki grup halinde önümüz kesildi. Ne gözaltına alıyorlar ne de yolumuzu açıyorlar. Vali yasak koymuş” dedi.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.