Yerel

Ankaralı sahnelerine sahip çıktı, sahneler satılamadı

0

Akün ve Şinasi sahnelerinin satışı için Emek İnşaat’ın açtığı ilk iki ihale, tekliflerin açılış bedelinin altında kalması nedeniyle iptal edilip ertelenmişti. Emek İnşaat, sahneleri Ankaralıların tepkilerine ve eylemlerine karşın üçüncü defa ihaleye çıkardı. Başkent Dayanışması – Ben Ankara bileşenleri ve sahnelerine sahip çıkan Ankaralılar, üçüncü ihalenin yapılacağı saat 10.30’da Akün ve Şinasi sahneleri önünde buluştu. “İhale çalışması nedeniyle trafiğe kapalıdır”, “Sanatın ihalesi olmaz”, “Tiyatroma dokunma, dokunursan yanarsın”, “Kente ihanetin ihalesi olmaz” yazılı dövizler taşıyan sanatseverler adına basın açıklamasını Başkent Dayanışması adına Erdinç Doğan okudu.

‘Mabedi yok edenler tarihte onurlu bir yer bulamaz’

“Ankara’ya kültürden yoksun bir yaşam reva görülüyor. Kültür sanat mekanlarımız ellerimizden alınıyor. Tüm gelişmiş toplumlarda tiyatro binaları, kültür merkezleri sanat mabedi olarak isimlendirilir. Bir mabedin yok olmasına taraf olanlar tarihte kendilerine onurlu bir yer bulamazlar” diyen Doğan, kültür mekanlarının alışveriş merkezlerine dönüştürülmesine tepki gösterdi.

Her gece Atina’da 110, Paris’te 120, Londra’da 200’ü aşkın tiyatroda perdelerin açıldığını aktaran Doğan, bu sayının Ankara’da ise ödenekli ve özel, toplam 12 tane olduğunu söyledi.

İhaleye girilmek istendi, toplantı iptal edildi

Başkent Dayanışması bileşenleri, basın açıklamasının ardından ihale salonuna girmek istedi. İhalenin yapılacağı kapıya yüklenen sanatseverlere polis izin vermedi. Binanın önünde bir süre daha bekleyişini sürdüren gruba Emek İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Ergünay Yazar dışarı çıkarak bir açıklama yaptı. Yazar, ihalede hiçbir dosyanın iletilmediğini ve binanın satılmayacağını söyledi.

Yazar, açıklamadan sonra hızla uzaklaşırken, Başkent Dayanışması bileşenleri kararı alkışlarla karşıladı. Bu sırada açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Tezcan Karakuş Candan “Akün ve Şinasi sahnelerinin satılmasına hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz. Bir kez daha ihale açmaya kalkarlarsa eğer, bu kez sahnelerin önünde değil, ihalenin olduğu salonda olacağız” dedi. İhalenin iptaliyle birlikte eylem de sona erdi.

(sendika.org)

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.