SağlıkKoronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Ankaralı bir ailenin Covid-19 serüveni: Hastalanmayın, ortada kalırsınız

0

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘nın da aktardığına göre, Ankara’nın koronavirüs haritası gittikçe daha da korkutucu olmaya başladı. Başkentte güvenli bölgeler azalırken, virüs haritasında kırmızıya boyalı riskli alanlar çoğalıyor; sağlık çalışanları verilen rakamların çok üzerinde vaka olduğunu bildiriyor, hastanelerin yoğun bakımlarında yer kalmadığı haberleri geliyor. 

Koca’nın ‘durum kontrol altında’ ve Vali Vasip Şahin‘in ‘yeni kapatma ve karantina önlemleri düşünmüyoruz’ ifadeleri ise Başkentlilerin içini rahatlatmıyor.  Koronavirüs salgını sürecinin başından itibaren ailece çok dikkatli davranmalarına rağmen, önce babası sonra da annesinin virüse yakalandığını anlatan Ankaralı Verda Öztürk, sonrasında yaşanılanları Twitter hesabından paylaştı.

‘Normalleşme’ye geçilmesiyle birlikte babasının işe gitmeye başladığını, ancak iş yerinde pozitif vakalar çıktığını anlatan Özyurt, 15 gün önce şehir dışına çıkarken, yolda babasının bulgu göstermeye başladığını anlattı.

Özyurt, sonrasında yaşananları söyle anlattı: 

Babasının kronik hastalıkları bulunduğu için virüsü kaptıktan sonra giderek ağırlaştığını, eve binbir güçlükle getirebildikleri filyasyon ekibinin hastanelerde yer olmadığını söylediğini aktaran Verda Özyurt, ancak ‘tanıdık’ bir hekim aracılığıyla ve günler sonra bir hastaneye yatış yapabildiklerini söyledi. 

Özyurt, bütün bu süreçte Ankara’da sağlık sisteminin çöktüğüne şahit olduklarını kaydetti; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya “Önlemler ve kısıtlamalar için hala neyi bekliyorsunuz” diye sordu.

 

More in Sağlık

You may also like

Comments

Comments are closed.