EkonomiManşetTürkiye

Ankara’da simit fiyatlarına zam: Böyle giderse simit 3 TL olacak

0

Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ankara’da 2 TL’ye satılan simide yüzde 25 zam yaptı.

Yapılan bu zamla birlikte, bugünden itibaren Ankara’da simit 2,5 TL’den satılıyor.

Oda Başkanından açıklama

ANKA‘da yer alan habere göre, simide yapılan zamla ilgili açıklamalarda bulunan Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Savaş Delibaş, zammın hammadde, kira ve vergi maliyetlerinin artmasından kaynaklı olduğunu kaydetti:

2020 yılında 110 liraya aldığımız unlar şu an 230 liraya kadar değişkenlik gösterebiliyor. Susamlar da 12 liradan 20 liraya kadar çıkmakta. Pandemiden önce açık hesap denilen bir hesabımız da vardı. Şimdi toptancı esnafından parayı basmadan kesinlikle ürünü alamıyoruz. Bu da ek bir yük.”

‘Böyle giderse 3 TL kapıda’

Savaş Delibaş, simidin bir yıldan fazla zamandır zam almadığını belirtti ve hammadde fiyatların bu şekilde gitmesi durumunda simidin fiyatının 3 TL olacağını kaydetti:

Pandemide iş veremediğimiz, sahip çıkamadığımız ustalarımız şu an başka mesleklere yönlendiler. İnşaatlarda ustalaştılar. O yüzden usta da bulamıyoruz. Devlet bize sahip çıkamadı, biz de ustalarımıza sahip çıkamadığımız için ustalarımızı kaybettik. Simit bir yıldan fazladır zam almamış. Hatta müşteri bize ‘Ne zaman 3 lira olacak?’ diye soruyor. Ham madde böyle giderse 3 lira kapıda.”

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.