ManşetHayvan Hakları

Ankara’da rehabilitasyon merkezinde hayvanlara işkence

0

Ankara‘daki Sincan Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görevlilerin köpeklere tazyikli su sıkarak ve tekmeleyerek kötü muamelede bulunduğuna ilişkin görüntüler yayınlandı. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait merkezde görevli bakıcının, kafeslerinde bulunan köpekleri hortumla tazyikli soğuk su sıkarak yıkadığı ve tekmelediği anların kamera görüntüleri yayınlandı. Hayvan hakları örgütleri ve aktivistlerin sosyal medya hesaplarından paylaştığı videolarda, hayvanlara yapılan eziyet ve bulundukları kötü koşullar açıkça görülüyor. 

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, “Belediyenin kendi kameralarından alınan görüntüler bunlar. O görüntülerde neler olmuyor ki? Hemen onun daha öncesine gidersek, orada gizli kapılar arkasında ölüm odalarını Ankara Barosu‘nun avukatları, Hayvan Hakları Masası bizzat tespit etti. Yine orada 20’ye yakın kedi öldü, öldürüldü, uyutuldu. Hayvanlar bu kışta soğuk suyla yıkanıyor. Hayvan orada kasıtlı olarak çekiliyor, kapıdan girmedi diye tekmeleniyor” dedi.
 
HAYKONFED’in sosyal medya hesaplarından da hayvanseverliğiyle bilinen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a şöyle seslenildi:
“Sayın Başkan Mansur Yavaş SUSMAK ZULME ortak olmaktır! Zulmü bitirmek için yönetime gereğini YAPMALISINIZ!”
 

Barodan rapor: Hayvanlara hapis hayatı yaşatılıyor

Ankara Barosu Hayvan Hakları Kurulu’nun, sözkonusu merkez için 8 Eylül’de hazırladığı raporda  sadece tedavi ve kısırlaştırma işlemleri için alınması gereken merkezde  hayvanlara doğasına aykırı olarak hapis hayatı yaşatıldığı belirtilmişti. Raporda sağlığına kavuşan hayvanların alındıkları yerlere yerel hayvan koruma görevlileri eşliğinde derhal bırakılması ve ALO 153 kanalı ile günlük kaç köpeğin alındığının, alınan tüm köpeklerin akıbetinin acilen bildirilmesi gerektiği kaydedilmişti. 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.