ManşetTürkiye

Ankara’da polisten 4. Murat tutanağı

0

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (TAPDK) geçen ay yürürlüğe giren son yönetmeliğindeki muğlak ifadelerin denetim elemanlarınca farklı yorumlanmasının ilginç bir örneği dün saat 11.00’de Ankara’da yaşandı.

Dev zincir marketlerden birinin Ankara’daki şubelerinden birine giden polis, “Market içindeki alkol şişelerinin tezgah altına alınması gerekiyor” diye rapor tuttu. TAPDK’nın son yönetmeliğinde böyle bir madde bulunmazken, zincir market bu tutanak için hukuki işlem başlattı.

Alkol tezgah altına
Alkollü içeceklerin satış yerleriyle ilgili polis memurları tarafından hazırlanan raporun TAPDK’nın yeni yönetmeliğine uygun olmadığı anlaşılırken, polis memurları tarafından yapılan incelemeden sonra hazırlanan raporda şöyle denildi: “Markette yaptığımız kontrollerde alkollü içeceklerin görülebilen raflarda olduğu ve kolaylıkla müşterilerin alabileceği vaziyette olduğu tarafımızca tespit edilmişti. Mağaza yöneticisi bu tarihten itibaren alkollü içeceklerin tezgah altında, müşterilerin bakıp göremeyeceği hususunda uyarıldı.” Konuyla ilgili olarak inceleme başlattıklarını söyleyen zincir market yetkilileri, “Alkol satış noktalarımız TAPDK’nın yeni yönetmeliğine uygun olarak hazırlandı” dedi.

Böyle bir madde yok
Yönetmelikte “Alkol tezgah altında satılacak” diye bir maddenin bulunmadığını dile getiren TAPDK yetkilileri, şunları dile getirdi: “Raporda ‘müşterilerin ulaşamayacağı’ cümlesini kullanmak yanlış. Yönetmeliğin hiç bir maddesinde alkolle ilgili böyle bir düzenleme yer almıyor. Son düzenleme ile alkollü içki satışına ilişkin maddeleri açıkça ortaya koyduk ve soru-cevap bölümüyle de sektörü bilinçlendirdik. Alkolle ilgili böyle bir düzenleme bulunmuyor.” (dha)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.