ManşetTürkiye

Ankara’da ne oldu?

0

Yerel seçimin en çekişmeli geçtiği yer Ankara’ydı. Diğer büyük illere göre oy sayımının epey yavaş sürdüğü Ankara’da CHP ve AKP adayları karşılıklı zaferlerini açıkladılar. Çankaya’da ve Yenimahalle’de açılan sandıklarda CHP oy oranını büyük farkla kapatmışken sabaha karşı 06.00 sularında AKP adayı Melih Gökçek kazandıklarını açıkladı.

Mansur Yavaş gün içinde twitter hesabından yaptığı açıklamada “Bugün, gün boyunca sandık tutanakları ile YSK verilerini karşılaştırarak itiraz dilekçelerimizi hazırlayacağız. İstanbul gibi bir metropolün sonuçları saatler öncesinde belli olurken Ankara’nın seçim sonuçlarının sabaha kadar girilmemesi skandaldır” dedi.

Mansur: Sandıkta kazandığımızı masada kaybetmeyeceğiz

Dün sabaha karşı saatlerde oy sayımı devam ederken CNNTürk’ün canlı yayınına katılan Mansur Yavaş, şöyle demişti:

“Seyranbağları’nda bir gerginlik var, üzerinde helikopter geziyor. AK Partili vekiller orada, çünkü Çankaya sayıldığı zaman sonucun ne olduğunu biliyorlar. Gökçek’in bizzat müdahalesi var. Sandıkta kazandığımızı masada kaybetmeceğiz.”

Daha sonra basın toplantısı düzenleyen Yavaş, 27 bin 507 oy farkla seçimi önde götürdüklerini belirterek, “Gökçek dönemi bitmiştir hepinize hayırlı uğurlu olsun” dedi. Yavaş’ın bu açıklaması ile CHP’liler Genel Merkez önünde kutlama yapmaya başladı.

Melih Gökçek: En az 30 bin fark var

Sabah saatlerinde kameralar karşısına çıkan Melih Gökçek ise, “Bizim hesaplarımıza göre en az 30 bin fark var. Şu anda 62 sandık kaldı sayılmayan, bizim hesaplarımızla 44.7-43.8 olarak olay neticelendi. Yüzde 99.5 oranındaki sayımdır bu” açıklamasını yaptı.

Gökçek ikinci açıklamasında kesin sonuçların geldiğini söyledi:

“Şu anda da netice itibarıyla bütün tutanakları topladık ve neticeyi aldık. Beni geride gösteren ajans da şu anda beni 2,5 puan önde göstermiş. Bundaki amaçları vatandaşı sokağa dökmekti. Bütün Ankaralılara teşekkür ediyorum. Bu seçimde de zayıf halka olarak Ankara’yı seçtiler ama başarılı olamadılar.”

(Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.