ManşetSivil Toplum

Ankara’da kentsel dönüşüm bitmiyor, sırada 10 bin 33 bina var

0

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent’in farklı bölgelerinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projelerinde yapım çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Ankara’da devam eden üç dev kentsel dönüşüm projesi kapsamında toplam 10 bin 33 bina yıkılacak.

images (4)

1 milyon metrekarelik afet bölgesi

Kentsel Dönüşüm projeleri ile Başkent’in çehresinin değiştirildiğini iddia eden Gökçek, bu kapsamda yapımı devam eden dönüşüm projelerinden biri olan “Hıdırlıktepe – Atıfbey – İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi”nde de çalışmaların hız kazandığını belirtti.

Ulus’a komşu bölgeleri kapsayan Proje kapsamında bugüne kadar yaklaşık bin 500 vatandaşla yapım sözleşmesi imzalandığını kaydeden Belediye Başkanı, çalışmalar kapsamında bin 275 gecekondunun da yıkımının gerçekleştirildiğini ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından dönüşüm çalışmalarına başlanan bölgenin 1 milyon metrekarelik geniş bir alanı kapsadığını ifade eden Gökçek, “Yapım çalışmalarına başladığımız andan itibaren proje alanında kalan hak sahipleri başta olmak üzere hiçbir vatandaşımızın mağduriyet yaşamayacağı çözümler sunuyoruz” diye iddia etti.
Gökçek, Altındağ İlçesinde Ulus, Ankara Kalesi, Aydınlıkevler ve Örnek mahallelerine komşu, Orhangazi, Yıldırım Beyazıt, Atıfbey, Fatih, Çandarlı, Öncüler, Yavuz Selim ve Hacıbayram mahallelerini içine alan bölgede çalışmaların gerçekleştirildiğini ifade etti.

Ankara’da yıkımı devam eden Hıdırlıktepe – Atıfbey – İsmetpaşa bölgesinde yaşayan mahalle sakinleri proje açıklandığından beri hak mağduriyetleri olacağı düşüncesiyle mücadele ediyor.

kentsel-dönüşüm-yasası

Barınma hakkı ne olacak?

Melih Gökçek, yerel seçim çalışmaları sırasında Ankara’ya Boğaz, Anka Park, ‘333 Ankara’ isimli gökdelen gibi 18 ‘çılgın proje’nin yanı sıra, pek çok kentsel dönüşüm projesinin de devam edeceğini muştulaşmıştı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu‘nun 6 Mayıs 2013’te meclise verdiği soru önergesine cevaben Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ankara’daki kentsel dönüşüm alanlarını açıklamıştı. Buna göre; ‘Riskli Alan’ ilan edilen Hıdırlıktepe – Atıfbey – İsmetpaşa bölgesinin yanı sıra ‘Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm‘ ve ‘Dikmen Vadisi son etap kentsel dönüşüm’ bölgelerindeki binalar yıkılacak. Bu üç kentsel dönüşüm alanında yıkılacak toplam bina sayısı 10 bin 33 olarak belirtiliyor.

Tanrıkulu’nun ‘binalardan çıkartılacak vatandaşlar için yardım planı var mı?’ sorusuna cevaben belediyeyle anlaşma sağlayanlara kira yardımı olacağı, belgesiz hak sahiplerinin kendilerine verilecek konutlara geçene kadar gecekonduda oturacağı; anlaşma yapmayanlara ise ödeme yapılmayacağı belirtiliyor.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.