ManşetTürkiye

Ankara’da kanser uyarısı yapan ATO ve MMO’ya ‘müşterileri azalttın’ davası!

0

Ankaralıları kanser tehdidi ile başbaşa bırakan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, 350 ton asbestli Havagazı Fabrikası’nın yıkım işlemine itiraz ederek konuyu gündeme taşıyan Ankara Tabip Odası (ATO) ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne Maltepe Pazarı Seyyar Satıcılar Dayanışma ve İşletme Kooperatifi tazminat davası açtı.

Ankara Büyükşehir Belediyesine yakınlığı ile bilinen Maltepe Pazarı Seyyar Satıcılar Dayanışma ve İşletme Kooperatifi, ATO ile Mimarlar Odası Ankara Şubesi yönetim kurulu üyeleri aleyhine Ankara 9. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde bir tazminat davası açtı. Davada, ATO ile Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin asbestli yıkımın yol açtığı zarar ve tehlikelerden kaynaklı yetkililer ile halkı uyarmaya dönük açıklamaları nedeniyle, Maltepe Pazarı esnafının zarara uğradığı, pazara gelen müşteri sayısının azaldığı iddia edildi.

Bir zarar varsa Büyükşehir Belediyesi sorumlu

Davaya karşı yazılı savunma yapan ATO Hukuk Bürosu Avukatları tarafından, ATO’nun kamu kurumu niteliğinde bir meslek örgütü olduğu, tabip odasına verilen kamusal görev, yetki ve yükümlülükler kapsamında, “Halkın sağlığını korumak” olduğu belirtildi. Savunmada, tazminat talebine konu yapılan ve “haksız fiil” olarak nitelenen eylemlerin, kamu tüzel kişiliğine haiz bir meslek örgütünün, yasa ile tanınmış görev ve sorumlulukları kapsamında, hukuka uygun olduğu gibi, hukukun, kamu yararı ve hizmet gereklerinin zorunlu kıldığı çabalar olduğu vurgulandı.

Savunmada, Maltepe Pazarı esnafı nezdinde bir zarar, bir ticari kayıp doğmuş ise, bunun failinin, asbestli Havagazı Fabrikası’nın yıkımını mevzuata ve usule aykırı biçimde gerçekleştiren, Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri olduğunun altı çizildi. Ayrıca, tabip odasının, yıkım bölgesinde faaliyet gösteren kendi sağlıkları da tehlike altında olan Maltepe Pazarı esnafı da dahil, halkın sağlık hakkını koruma yolunda hukuka uygun ve hatta kamu yararı açısından elzem bir çabayı sergilediği kaydedildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.