ManşetHayvan Hakları

Ankara’da barınağa saldırı: İki yavru köpek zehirlenerek katledildi

0

Ankara‘da İmrahor Vadisi’ndeki bir hayvan barınağına dün gece kimliği henüz bilinmeyen kişiler tarafından bırakılan yavru köpek kafası ve zehirli kemikler bırakıldı.

Bırakılan bu kemiklerden zehirlenen dokuz yavru köpekten ikisi yaşamını yitirdi.

Yapılan incelemede köpeklerin, barınağa atılan ve zehirli olduğu belirtilen derisi yüzülmüş yavru köpek kafası ve kemiklerden zehirlendiği kesinleşti.

Mamak İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, yavru köpeklerden örnek aldı ve  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve polis ekipleri soruşturma başlattı.

‘Bunu bitireceğiz’ mesajı

Barınağa sabah besleme yapmak için gelen gönüllüler, bırakılan ölü köpek kemikleri ve zehirlenen dokuz köpekle karşılaştı.

Barınağa daha önce de farklı saldırılar yapıldığını söyleyen Ayşe Taşkıran, daha önce kulübeler yakıldığı için araziye tel çekip kamera taktırdıklarını, fakat son olayın kameraların görmediği kör noktada yaşandığıı aktardı: 

“Kameramız önden girişleri alıyor ancak arka taraftan görmediği bir yer var. İki yavrumuzu kaybettik. Toplam dokuz köpeğimiz zehirlendi. Bugün burada olan gelişigüzel buraya gelen insanların yaptığı bir şey değil, tamamen bize mesaj vermek, misilleme yapmak. ‘Biz bunu bitireceğiz’ mesajı açıkça.”

Gönüllülerden Emrah Karatekin de düzenli besleme etkinliklerine pazar günleri çocuklarıyla birlikte gelen ailelerin de katıldığını belirterek gördüklerini anlattı:

“Sabah hep beraber buraya geldiğimizde bazı köpeklerin öldüğünü fark ettik ve içeride başka bir köpeğe ait kafatası ve kemikler bulduk. Derisi yüzülmüş bir köpeğin eti, diğerlerini zehirlemek için buraya atılmış.”

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.