ManşetTürkiye

Ankara’da askeri servis otobüslerine bomba yüklü araçla saldırı

0

Ankara Kızılay’da Genelkurmay Başkanlığı’na 300, TBMM’ye 500 metre mesafede askeri servis araçlarının geçişi sırasında bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 28 kişi hayatını kaybetti, 61 kişi de yaralandı.

Ankara Çankaya’da Genelkurmay Başkanlığı Kavşağı’na 300 metre mesafede bombalı saldırı gerçekleşti. Bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıyla, 3 askeri servis aracı hedef alındı.

34

Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı’nın da yanıbaşındaki Devlet Mahallesi’nde askeri lojmanların bulunduğu bölgede 18:32 sıralarında askeri servis otobüslerine bombalı araçla saldırı düzenlendi.

36

Ankara Valisi, saldırının bomba yüklü araçla gerçekleştiğini tahmin ettiklerini söylerken, ilk belirlemelere göre 18 kişinin hayatını kaybettiğini, 45 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Saldırıda yaralananlar, 20 ambulansla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

BAŞBAKANDAN İLK AÇIKLAMA

37

Ankara’daki patlama sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan açıklama geldi. Davutoğlu yaptığı ilk açıklamada, “Patlama sesi geldi, bakacağız” ifadesini kullandı.

Saldırının ardından Beştepe’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanbaşkanlığında güvenlik zirvesi düzenleniyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, saldırının ardından Brüksel ziyaretini iptal etti.

Saldırıyla ilgili haberlere yayın yasağı getirildi.

32 AMBULANS SEVK EDİLDİ

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise şu bilgiler verildi: Patlamadan 4 dakika sonra ilk ambulansımız olay yerine ulaşmıştır. Hemen ardından 32 ambulansımız olay yerine ulaşarak yaralı sevklerini süratle gerçekleştirmiştir. Yaralılar en yakın hastanelere sevk edilmiştir. Kan ihtiyacımız bulunmamaktadır. Tüm branşlarda uzman hekimimiz mevcuttur. Yoğun bakım, yanık ve ameliyat üniteleri konusunda herhangi bir yer sıkıntısı bulunmamaktadır

 

(T24, Radikal)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.