GündemManşet

Ankara’da arama kararı iptal edildi

0

Ankara 10. Sulh Ceza Mahkemesi’nin Ankara Valiliği Emniyet Müdürlüğü’nün talebi üzerine altı ilçede 15 gün süreyle kişilerin üstlerinin, özel araçlarının, özel kâğıtlarının ve eşyalarının aranabilmesi kararı, Ankara 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kaldırıldı.

images (5)

Ankara 11. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mehmet Öztunç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Levent Gök ile Ankara Barosu’nun itirazını değerlendirdikten sonra bu kararı verdi.

Gerekçe: yönetmeliklere aykırı

İtirazları kabul eden Öztunç, polise, Altındağ, Çankaya, Keçiören, Mamak, Yenimahalle ve Pursaklar ilçelerinde 15 gün süreyle kişilerin üstleri, özel araçları,   özel kağıtları ve eşyalarının aranmasına ilişkin 12 Şubat 2014 tarihli Ankara 10. Sulh Ceza Mahkemesinin kararının kaldırılmasına hükmetti.

Kararda, “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, uluslararası sözleşmeler, Ceza Muhakemesi Kanunu ve ilgili yönetmeliklere aykırı olarak arama kapsamının, aramanın yapılacağı yerin, geçerli olacağı zaman diliminin çok geniş tutulduğu ve kolluğa çok geniş takdir hakkı tanındığı” ifade edildi.

(CNN Türk)

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.