YerelEkolojiManşet

Ankara Nallıhan’daki yangın dördüncü gününde: Mahalleler boşaltılıyor

0
Fotoğraf: DHA

Ankara‘nın Nallıhan ilçesinde 30 Ağustos Pazar günü öğle saatlerinde başlayan yangın dördüncü gününe girdi.

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın nedeniyle bölgede bulunan Nallıgölcük ve Beyalan mahalleleri boşaltılırken, Belenören ve Sarıkaya mahallelerinin de boşaltılması için çalışmalar başlatıldı.

Pakdemirli: Etrafını sardık

AA’nın aktardığına göre Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli “Şu an itibarıyla yangın tamamen çevrelenmiş durumda. Yangının etrafını tamamen çevrelediğimizde kontrol altında diyoruz. İki köy var yangınla alakalı biri Beyalan diğeri Nallıgölcük. Şu an rüzgar köylerden yangına doğru esiyor. Köylere doğru gelen bir yangın yok, bu bir avantaj. Köylerinin yangından etkilenmemesi için gerekli önemler alındı” bilgisini paylaştı.

Fotoğraf: Mustafa Murat Kaynak/AA

Pakdemirli, çarşamba günü soğutma faaliyetlerine geçmeyi umduklarını söyledi.  Meteorolojik olarak bu haftanın yangınlar açısından kritik olduğuna işaret eden Bakan şu ifadeleri kullandı:

Nemin yer yer yüzde 10’lara kadar düştüğü ve kolay kolay da karşı karşıya kalmadığımız bir meteorolojik şartlar var. O yüzden bu hafta tüm orman teşkilatımız alarm halinde. Bu sebeple de çok ciddi bir takibimiz var. Çoğu medyaya yansımamakla birlikte bu hafta 30 orman yangını ve 6 da kırsal olmak üzere 36 yangınla mücadele ettik. Şu an aktif olarak Nallıhan’da ve İstanbul Beykoz’da bir yangınımız var. Beykoz’daki yangının etrafı tamamen çevrilmiş durumda.

 

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.