İklim KriziKentManşet

Ankara Mamak’ta sel felaketi

0
Fotoğraf: DHA

Ankara‘da etkili olan sağanak yağış sel felaketine dönüştü. Mamak ilçesinin merkezinde cadde ve sokaklar su altında kaldı.

Akdere Kutlu Mahallesi Dereboyu Caddesi‘nde park halindeki çok sayıda araç sürüklendi, sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı sürücüler, araçlarını yol kenarına almaya çalıştı. Sel nedeniyle bazı iş yerlerini de su bastı.

Can kaybı yok

Sel nedeniyle caddede çöp konteynerleri de sürüklendi.DHA’nın aktardığına göre ilçede Boğaziçi Mahallesi‘nde bulunan alt geçit de suyla kaplandı. Belediye ekipleri bölgede çalışma başlattı.

Maddi hasara neden olan sel nedeniyle herhangi bir can kaybı yaşanmadığı bildirildi. Uzmanlar önümüzdeki günlerde de benzer hava olaylarının yaşanabileceğini belirtti.

Fotoğraf: Harun Özalp- DHA

‘Yarım saatlik yağışta bu hale geldi’

Evi sel sularında hasar gören Osman Erdoğan, “Bu derenin suyu her zaman böyle oluyor. Yarım saatlik yağışta her yer bu hale geliyor. Buradaki kanal, suyu geri tepince bizim kömürlük böyle su doldu. Evin içerisine de su girdi. Kömürlükteki odunlarım ve kömürlerim hepsi gitti. Sadece sel suyu olsa önemli değil de içerisinde kanal suyu da var” diye konuştu.

Alt kattaki otoparkı su dolan apartmanda oturan Ahmet Üzel, “Yola döşenen boruları yüksek ihtimal iyi döşeyemediler. O boruların üzerine asfalt atılmadığı için o çakıl taşları arabaların yukarı çıkmasını engelledi. Bu civardaki kanalizasyon boruları da patlak olduğu için o suyla karışık yağmur suyu binanın altına doldu. Su dolan kısımda araçlar vardı. Araçları buradan zor çıkardık. Apartman da asansörün içine kadar su doldu” dedi.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.