İklim KriziManşet

Ankara, Antalya ve Yalova’da, “İklimi değil Belediyeleri değiştir” eylemi

0

11 Kasım 2012 Pazar günü üç ayrı şehirde aynı anda “İklimi değil Belediyeleri değiştir” eylemi yapılacak. İklim Değişikliğine karşı alınması gereken önlemlerin bir an önce alınması için halk desteğini sağlamak, yönetenleri de iklim değişikliğine karşı politikalar geliştirmeye yöneltmek amacı ile yapılan ortak eylem, Pazar günü saat 13:00’de Ankara, Antalya ve Yalova’da gerçekleştirilecek.

350 Ankara tarafından yapılan açıklamada Ankara’daki eyleme katılmak isteyenlerin saat 11’de Tren Garı önüne bisiketleri ile gelebilecekleri de belirtilmiş. Tren Garı önünde buluşan eylemciler buradan pedallayarak Güvenpark’daki Büyükşehir Belediyesi önündeki diğer eyelemcilerle buluşacaklar.

Ankara’da Güvenpark, Antalya’da Arkeoloji Müzesi karşısı seyir alanı ile Muratpaşa Belediyesi önü, Yalova’da ise Cumhuriyet Meydanı toplanma yeri olarak kararlaştırılmış durumda.

Ortak eyleme çağrı metninde aktivistler amaçlarını, eylem yapma nedenlerini ve önerilerini şu şekilde belirtiyorlar.

“11.11.2012’de “İklimi Değil, Belediyeleri Değiştir” diyeceğiz

Amacımız, iklim değişikliğini yerel seçimlerin gündemine sokmak. Amacımız, petrolü değil, iklimi seçen bir belediyeciliği hayata geçirmek. Bu sadece, istediğimiz bu niteliğin ancak ve ancak isteyen insanların kendini ortaya koyması ile mümkün.

Nedenimiz ise basit, kömür, petrol gibi fosil yakıtlara dayanana fosil yakıt belediyeciliği gezegeni yaşanmaz hale getiriyor. Sadece son bir yılda yaşadığımız aşırı hava olaylarına bu politikaların rolu var. Yaşadığımız felaketler yetmiyormuş gibi, fosil yakıt belediyeciliği gibi pahalı bir sistemi bizler finanse ediyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2012 yılı asfalt yatırımı tam 200 Milyon Dolar!

Önerimiz ise, 11.11.12’de ilk adımı atmak. Sadece Ankara’da değil, diğer kentlerde de bizlerin iklim dostu belediyecilik taleplerini ortaya koymak. Ankara’da 11.11.12’de saat 11:00’da Tren Garı önünde bisikletlerimizle buluşuyor, pedallayarak Güvenpark’daki eski Büyükşehir Belediyesi önüne pedallıyoruz. Böylece iklim dostu ulaşım için basit bir çözümü bizler ortaya koyuyoruz. 11.11.12’de saat 1:00’da da Güvenpark’daki eski Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması performansını gerçekleştiriyor, iklim dostu ulaşım için, iklim dostu bir kent için taleplerimizi ortaya koyuyoruz.

Lütfen 11.11.12’de iklim değişikliğine karşı fosil yakıtları azaltan, mevcut felaketlere uyumu arttıran politikaları hayata geçiren bir beledyecilik için orada olalım. ”

Ankara eyleminin facebook sayfası

Antalya eyleminin facebook sayfası

Yalova eyleminin facebook sayfası

(Yeşil Gazete)

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.