ManşetTürkiye

Anayasa Mahkemesi’nin yeni üyesi İçişleri bakan yardımcısı Muhterem İnce

0

TBMM Genel Kurulu’nda, dün Anayasa Mahkemesi’nde (AYM) boşalacak üyelik için gizli oylama yapıldı.

Milletvekilleri, Sayıştay Başkanlığından bildirilen üç adaydan Ali Osman Güçlü, Muhterem İnce ve Nükrettin Parlak arasından seçim yaptı. İlk ii oylamada adaylardan hiçbiri, üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu olan 400 oyu alamadı.

En çok oyu alan adaylardan Muhterem İnce ve Nükrettin Parlak arasında yapılan üçüncü turda kullanılan 302 oyun 282’sini Muhterem İnce, 14’ünü ise Nükrettin Parlak aldı. Altı oy geçersiz sayıldı.

Böylece İnce, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi. CHP ve HDP oylamaya katılmadı.

Muharrem İnce, HDP‘ye açılan kapatma davasında karar vericiler arasında olacak.

İlim Yayma Vakfı’nın kurucusu

İçişleri Bakan yardımcısı olan Muhterem İnce geçtiğimiz Haziran’da TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun belirlediği 10 aday arasından yapılan gizli oylamayla Sayıştay üyeliğine seçilmişti.

İnce’nin AYM üyesi olarak atanması için Sayıştay üyeliğine aday olduğu iddia edilmişti. İnce ayrıca İlim Yayma Vakfı kurucuları arasında.

Soylu’dan kutlama, muhalefetten tepki

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İnce için sosyal medya hesabından bir kutlama mesajı yayımladı: “Kıymetli çalışma arkadaşım ve kardeşim Sn. Muhterem İnce Beyefendi’ye, Gazi Meclis’imizde yapılan oylamayla seçildiği Anayasa Mahkemesi Üyeliğinin kendisine, ülkemize ve milletimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Rabbim muvaffak eylesin.”

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır,  İnce’nin seçimini “İşte AKP ve liyakat bu demek” diyerek eleştirdi:

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ise İnce’nin “siyasal rehine” olduğunu söyledi:

“Muhterem İnce’nin geçmişte içişleri bakan yardımcısı olmasından hareketle ‘Soylu’nun adamı’ diyenlere bir not: Muhterem İnce Saray talimatıyla bakan yardımcısı yapıldı. Siyasi rehineler her zaman kullanışlıdır”

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.