Hayvan HaklarıManşet

Ana sahneye yuva yapan yağmur kuşunu rahatsız etmemek için müzik festivali erteleniyor

0

Kanada’nın en önemli müzik festivallerinden Ottawa Bluesfest’in, festivalin ana sahnesinin kurulacağı yere yuvasını yapan bir yağmur kuşunun rahatsız olmaması için ertelenmesi gündemde.

Festival mekanını yurt tutan yağmur kuşu ve dört yumurtasının, 5 Temmuz’da başlaması planlanan festivalin açılışını geciktirebileceği belirtiliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Bluesfest iletişim direktörü AJ Sauve, federal hükümetten kuşu ve yumurtaların taşımak için izin beklediklerini söyledi.

Ottawa Bluesfest iletişim direktörü AJ Sauve

‘Ornitoloji hakkında bu kadar çok şey öğreneceğimi tahmin etmezdim’ diyen Sauve, bu kapsamda yağmur kuşlarının nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olmasa da Kanada ve ABD’de federal koruma altındaki göçmen kuşlar statüsünde yer aldığını öğrendiğini de ekledi.

Her yıl Kuzey Amerika çapından on binlerce kişinin katıldığı Ottawa Bluesfest’in bu yılki programında Beck, Bryan Adams ve Dave Matthews Band de yer alıyor. Organizatörler ise ana sahneyi kuracakları yeri değiştirseler bile alana gelecek kalabalığın kuşu korkutması ve kuşun yumurtalarını bırakarak kaçmasının kendilerini endişelendirdiğini belirtiyor.

Salda Gençlik Festivali de iptal edilmişti

Burdur’un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü’nde 29-Haziran-1 Temmuz 2018 tarihleri arasında düzenlenmek istenen Salda Gençlik Festivali de kamuoyunun “doğayı rahat bırakın” tepkisi sonucu iptal edilmişti.

 

(BBC, Ottawa Citizen, Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.