ManşetSpor

Ampute futbol takımımız dünya üçüncüsü

0

Türkiye Ampute Milli Futbol  Takımı, Rusya’nın Kaliningrad kentinde düzenlenen 2012 Dünya Ampute Futbol Şampiyonası’ndaki son maçında  Arjantin’i 3-0 mağlup etmeyi başararak dünya üçüncüsü oldu.

Bu derece ile Türkiye, uluslararası turnuvalarda üçüncü kez üst üste üçüncülük kürsüsüne çıkmış oldu. Ev sahibi Rusya’yı finalde 1-0 yenen Özbekistan ise turnuvayı şampiyon olarak tamamladı. Özbekistan da üstüste 3. kez altın madalyayı kazanma başarısı göstererek ampute futbolundaki tartışılmaz liderliğini devam ettirdi.

Arjantin ile yapılan karşılaşmada Ampute Milli takımınıi galibiyete taşıyan golleri 14’üncü ve 24’üncü dakikalarda Fatih ile 35’inci dakikada Rahmi kaydetti.

Daha önce 1 Avrupa ikinciliği ve iki de dünya üçüncülüğü kürsüsüne çıkan Ampute Milli Takımı, bu başarılarını son dünya şampiyonasında da tekrarlamış oldu.

Ampute Futbol Milli Takımı, 12 takımın mücadele ettiği şampiyonada B grubunda yer almış; 3 galibiyet, 1 mağlubiyet 1 beraberlikle 10 puan toplayarak Özbekistan’ın ardından grup ikincisi olarak yarı finale yükselmişti. Yarı finalde ise Rusya’ya 3-0 yenilen milliler, final şansını yitirirken üçüncülük karşılaşması oynamaya hak kazanmıştı.

Ampute Milli Takımı’nın şampiyonada aldığı tüm sonuçlar ise şöyle:

B grubu:

Türkiye: 1 – Özbekistan: 6

Türkiye: 3 – Liberya: 1

Türkiye: 3 – Ukrayna: 1

Türkiye: 13 – Japonya: 0

Türkiye: 2 – İngiltere: 2

Yarı final:

Türkiye: 0 – Rusya: 3

Üçüncülük maçı:

Türkiye: 3 Arjantin: 0

 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.