EğitimManşetYeşil Duyurular

AMİD’den çevre ve iklim değişikliği dersini verecek öğretmenlere çağrı

0

Alternatif Medya ve İletişim Derneği, hak temelli iklim eğitimini geliştirme projesi kapsamında, okullarda müfredata alınan ‘Çevre ve İklim Değişikliği’ dersini verecek öğretmenlere yönelik bir atölye çalışması başlatıyor.

Sabancı Vakfı’yla ortak yürütülen ve “İklim Krizi ile Mücadele için Hak Temelli Yaygın Eğitimi Geliştirme Projesi” başlığını taşıyan projeyle, öğretmenlerin iklim değişikliği ve ekoloji alanındaki güncel sorunları ve çözümleri takip etmesi,  müfredat için birlikte bilimsel bilgi üretilmesi ve bunların öğrencilere aktarılması aşamasında katkı sağlanması amaçlanıyor.

BM Genel Kurulu, 28 Temmuz 2022’de tarihi bir karar alarak temiz, sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevreye erişimin evrensel bir insan hakkı” olduğunu ilan etmişti. Bundan kısa süre sonra Çevre ve İklim Değişikliği Dersi, Milli Eğitim müfredatına alındı; 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren ortaokul 6, 7 veya 8. sınıflarda, haftada 2 saat, toplamda 72 saat seçmeli ders olarak okutulmasına karar verildi.

İlk atölye 25 Kasım’da: İhtiyaç belirleme ve ağ kurma

Bu dersi verecek öğretmenlerle birlikte eğitim materyallerinin hazırlanmasını ve müfredata katkı sağlayacak planlamalar yapılmasını içeren atölyelerin ilki “İhtiyaç Belirleme ve Ağ Kurma Toplantısı” olacak.

25 Kasım Cumartesi günü gerçekleşecek bu ilk toplantıda, dersi 2023-2024 eğitim öğretim döneminde veren öğretmenlerle bir araya gelinecek, ihtiyaçları belirlenecek ve Türkiye’nin alanında en önemli uzmanları mevcut bir durum raporu hazırlayarak yol haritası oluşturacak.

Atölye için çağrı metni şöyle:

“Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Dersi Öğretmenleriyle Bir Araya Geliyoruz!

Alternatif Medya ve İletişim Derneği olarak Sabancı Vakfı ile ortak yürüttüğümüz projemiz kapsamında 6., 7. ve 8. sınıf seviyelerinde 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde “Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği” dersi veren öğretmenlerimizle bir araya geliyoruz. Sizlerden öğrenmek ve deneyim paylaşımı yapmak amacıyla 25 Kasım Cumartesi günü saat 12.00’de çevrimiçi olan buluşmamıza katılmak için aşağıdaki kayıt formunu 23 Kasım tarihine kadar doldurabilirsiniz.

Atölyemiz kontenjanla sınırlıdır.

Kayıt için buraya tıklayabilirsiniz.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.