ManşetSpor

Amerikan futbolunda Türkiye’nin ilk rakibi Romanya

0

Bugün Türkiye Amerikan futbolu Milli Takımı ilk defa sahaya çıkıyor. Romanya Clinceni’de Romanya Milli Takımı karşılaşacak olan Milli takım, Edirne’de yaptıkları son kamp sonrası maça hazır.

Saat 13.00’da başlayacak olan maç, www.sportTVlive.ro ve www.sport.ro adreslerinden canlı olarak yayınlanacak. Maçın kick-off’unu (başlama vuruşu) ise Galatasaray futbol takımının eski Romen yıldızları Gheorge Hagi ve Popescu yapacak.

İki bin kişilik Clinceni Arena’da oynanacak olan maçın öncesinde savaş uçakları stadın üzerinden gösteri uçuşu yapacak.

Milli Takım, bu maça biri Antalya biri de Edirne’de olmak üzere iki kamp yaparak hazırlandı. 2 Mayıs’ta Edirne’de toplanan takım, maç için son toplantılarını gerçekleştirip, 4 Mayıs sabahı otobüsle Romanya’ya hareket etti.

Türkiye açısından ilk Milli maç olması sebebiyle büyük önem taşıyan karşılaşma aynı zamanda Romanya Milli Takımının da ilk maçı konumunda. Takımımız, Türk Amerikan futbolu tarihine geçecek bu mücadelede beyaz forması ile sahaya çıkacak

Hatırlanacağı üzere Türk Amerikan futbolu Milli Takımı daha önce üç kez toplanmış ancak maç yapamamıştı. Milli Takım son olarak 2010 yılı yazında, İtalya’daki “Four Helmets Trophy” turnuvasına katılmaya çalışmış ancak son anda çıkan aksiliklerle, takım İtalya’ya gidememişti.

Haber nfltr.com dan derlenmiştir

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.