İklim KriziManşet

Altmış bin Belçikalı, “İklim değişikliğini durdur” konserinde buluştu

0

Geçtiğimiz haftasonu Belçika’da “İklim değişikliği” hakkında yöneticilere seslerini duyurmak isteyen aktivistler “İklim için Çal” (Sing for the Climate) konserinde buluştu.

Ülkemizde doğa katliamına karşı farkındalık yaratmak amacı ile başlatılan ve hayli ilgi uyandıran “Doğa için Çal” kliplerine benzer şekilde hazırlanan “İklim için Çal” müzik klibi ile duyurusu haftalar önce yapılan etkinliğe organizasyonu düzenleyenlerin açıklamasına göre 60.000’e yakın aktivist katıldı.

Konserde hep birlikte bu organizasyon için bestelenen ve herkesçe bilinen italyan ezgisi “Bella Ciao”nun melodisi üzerine yazılan “Do it Now” (Şimdi harekete geç) parçası seslendirildi.

“İklim için Çal” konserini organize edenler amaçlarının bu sene Doha’da yapılacak BM İklim Zirvesi öncesinde karar alıcılara bir mesaj vermek olduğunu belirtiyorlar.

singfortheclimate.com/ sitesinde de belirttikleri gibi, “Ulusal ve uluslararası düzeyde tüm siyasilere şunu söylemek için buradayız, “İklim değişikliğinden sorumlu olanlar bir an evvel bunu durdurmak için gerekeni yapmak zorundalar. Burda da görebilecekleri gibi bunu isteyen bziler sandıklarından çok daha kalabalığız”.

“İklim için Çal” etkinliği için hazırlanan “Do it Now” (Şimdi harekete geç) klibini buradan izleyebilirsiniz.

(Yeşil Gazete)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.