ManşetTürkiye

Altındağ’da saldırıya uğrayan Suriyeliler mahalleyi terk ediyor

0

MA‘nın aktardığına göre, her iki mahallede de Suriyelilerle karşılaşmak mümkün değil. Dün gece yeterli önlem almadığı için eleştirilen polisler ise her sokak başına barikat kurmuş durumda.

Evleri ve işyerleri zarar gören Suriyeliler çoğu, gece mahalleleri polis eşliğinde terk ederken, geri kalanlar da ayrılmaya hazırlanıyor. Evlerinden çıkmak zorunda bırakılanların önemli bölümü ise yurt ve spor salonlarına götürüldü. 

İsminin açık yazılmasını istemeyen Suriyeli M.R., beş  kişilik ailesiyle yaşadığı evini boşalttığını ancak nereye gideceklerini bilmediğini söyledi. M.R., “Geçici koruma altındayız ama koruma yok. Yardım istiyoruz. Dün gece kıyamet koptu. Çocuklar uyuyamadı” dedi.

Kızılay ‘saldırı olursa haber verin’ dedi

Saldırıların ardından Kızılay’ı aradığını belirten M.R., “Kızılay’dan benimle konuşan yetkili, ‘Evinize saldırı olursa haber verin’ diyerek telefonu kapattı” dedi.  Polisin dün gece kendilerine saldıran gruba sert müdahale etmediğini de belirten M.R., “Destek istiyoruz. Can güvenliğimiz yok” ifadelerini kullandı.

Evlere Türk bayrağı

Mahallenin birçok sokağında polisin beklediği görülürken, birçok iş yeri ve evin camlarına Türk bayrakları asıldı. Özellikle göçmenlere ait iş yerlerinin yakınında bulunun her iş yerinde de bayraklar asılı. Bazı iş yerlerinde daha önce asılan Arapça tabelalar da söküldü.

Ülkü Ocaklarından kişiler tekbir getirerek dolaşmış

Mahalledeki görgü tanıkları, iki gündür mahallede üyeleri bulunan Karapürçek Ülkü Ocakları öncülüğünde bir grubun sokaklarda tekbir getirerek dolaştığını anlattı. İsmini vermek istemeyen bir mahalleli, “Dün yapılan saldırıda sadece bu mahallede yaşayanlar yoktu. Farklı plakalı araçlar vardı sokaklarda. Çevre illerden de geldiklerini düşünüyoruz. Polis de yeterli bir önlem almadı” diye konuştu.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.