Kültür-SanatManşet

Altın Koza’da öğrencilere, engellilere ve yaşlılara özel gösterimler

0

19. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali bu yıl 17 – 23 Eylül 2012 tarihleri arasında düzenlenecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, “Okullar Sinemada-Sinema Okullarda” bölümü kapsamında öğrenciler, Cinemaximum ve Avşar sinemalarındaki toplam 2 salonda film izleyebilecek. Bu özel seans 18-21 Eylül tarihleri arasında saat 10.00’da gerçekleşecek.

71 okulda ise, film gösterimleri yapılacak. 80 bin öğrenciye ulaşması hedeflenen etkinlikte, çocuklar kendileri için oluşturulan özel bir seçkiyi izleyebilecekler.

Festival kapsamında her yıl olduğu gibi yine engelliler için de özel film gösterimleri gerçekleştirilecek.

Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi, Adana’daki rehabilitasyon merkezleri ve ilgili okullarla ortaklaşa gerçekleştirilen etkinlik kapsamında da, görme, işitme ve zihinsel engelli öğrenciler, Acıbadem Hastanesi’ndeki özel donanımlı sinema salonunda, kendileri için özel olarak seçilmiş filmleri izleme imkanı bulacaklar. Gösterimler, 17-22 Eylül tarihleri arasında her gün saat 10.00’da yapılacak.

Engelli yetişkinler için ise Doğa Rutkay’ın seslendirmesiyle, Selçuk Aydemir imzalı 2011 yapımı “Çalgı Çengi”, Burç Kümbetlioğlu’nun seslendirmesiyle Orçun Benli’nin 2012 yapımı “Bu Son Olsun” ve Beste Bereket’in seslendirmesiyle Onur Ünlü’nün 2008 yapımı “Güneşin Oğlu” isimli filmler, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda 17-19-20-21 Eylül tarihlerinde saat 14.00’da gösterilecek.

Festivalde, Adana Huzurevi sakinleri de unutulmadı. Huzurevinin bahçesine kurulacak mini açıkhava sineması, geçen yıllarda olduğu gibi burada dinlenen misafirlerin hoşça vakit geçirmesini sağlayacak.

Adana Huzurevi’nde 17-21 Eylül tarihleri arasında, saat 19.00’da başlayacak gösterimler kapsamında, “Berlin Kaplanı”, “Eyvah Eyvah 1”, “Eyvah Eyvah 2”, “Neşeli Hayat” ve “Entel Köy Efeköye Karşı” isimli filmler izlenebilecek.

Festival filmleri, programı ve etkinlikler Altın Koza’nın resmi sitesi altinkozafestivali.org.tr/ den takip edilebilinir.

You may also like

Comments

Comments are closed.