Altın Koza’da öğrencilere, engellilere ve yaşlılara özel gösterimler

19. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali bu yıl 17 – 23 Eylül 2012 tarihleri arasında düzenlenecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, “Okullar Sinemada-Sinema Okullarda” bölümü kapsamında öğrenciler, Cinemaximum ve Avşar sinemalarındaki toplam 2 salonda film izleyebilecek. Bu özel seans 18-21 Eylül tarihleri arasında saat 10.00’da gerçekleşecek.

71 okulda ise, film gösterimleri yapılacak. 80 bin öğrenciye ulaşması hedeflenen etkinlikte, çocuklar kendileri için oluşturulan özel bir seçkiyi izleyebilecekler.

Festival kapsamında her yıl olduğu gibi yine engelliler için de özel film gösterimleri gerçekleştirilecek.

Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi, Adana’daki rehabilitasyon merkezleri ve ilgili okullarla ortaklaşa gerçekleştirilen etkinlik kapsamında da, görme, işitme ve zihinsel engelli öğrenciler, Acıbadem Hastanesi’ndeki özel donanımlı sinema salonunda, kendileri için özel olarak seçilmiş filmleri izleme imkanı bulacaklar. Gösterimler, 17-22 Eylül tarihleri arasında her gün saat 10.00’da yapılacak.

Engelli yetişkinler için ise Doğa Rutkay’ın seslendirmesiyle, Selçuk Aydemir imzalı 2011 yapımı “Çalgı Çengi”, Burç Kümbetlioğlu’nun seslendirmesiyle Orçun Benli’nin 2012 yapımı “Bu Son Olsun” ve Beste Bereket’in seslendirmesiyle Onur Ünlü’nün 2008 yapımı “Güneşin Oğlu” isimli filmler, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda 17-19-20-21 Eylül tarihlerinde saat 14.00’da gösterilecek.

Festivalde, Adana Huzurevi sakinleri de unutulmadı. Huzurevinin bahçesine kurulacak mini açıkhava sineması, geçen yıllarda olduğu gibi burada dinlenen misafirlerin hoşça vakit geçirmesini sağlayacak.

Adana Huzurevi’nde 17-21 Eylül tarihleri arasında, saat 19.00’da başlayacak gösterimler kapsamında, “Berlin Kaplanı”, “Eyvah Eyvah 1”, “Eyvah Eyvah 2”, “Neşeli Hayat” ve “Entel Köy Efeköye Karşı” isimli filmler izlenebilecek.

Festival filmleri, programı ve etkinlikler Altın Koza’nın resmi sitesi altinkozafestivali.org.tr/ den takip edilebilinir.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR