Kültür-Sanat

Altın Ahududu adayları açıklandı

0

Her yıl en kötü film ve oyunculara verilen Altın Ahududu’nun bu yılki favorileri 9’ar adaylıkla Twilight serisinin üçüncü filmi “Tutulma” ve “Avatar” çizgi filminin sinema uyarlaması olan “Son Havabükücü” oldu.

Yönetmenliğini M. Night Shyamalan’ın yaptığı ve Avatar: Son Havabükücü isimli çizgi serisinin uyarlaması olarak tasarlanan üçlemenin ilk filmi olan “Son Hava Bükücü” ve “Twilight Saga” (Alacakaranlık Efsanesi) filminin üçüncüsü olan “Eclipse” (Tutulma) her yıl en kötü Hollywood yapımı filmlere verilen “Altın Ahududu” (Razzie) ödüllerine, aralarında “En Kötü Film”in de yer aldığı 9’ar dalda aday gösterildi.

“En Kötü Film” adayları arasında başrollerinde Jennifer Aniston ve Gerard Butler’ın yer aldığı “The Bounty Hunter” (Ödül Peşinde), romantik komedi “Sex and the City 2” ve “Alacakaranlık-Tutulma”yı ti ye alan “Vampires Suck” (Biri Beni Isırdı) da yer aldı.

Alacakaranlık-Tutulma” oyuncularıyla da aday

“Razzie”nin resmî internet sayfasından yapılan açıklamaya göre en kötülere verilen “Altın Ahududu” adayları arasında Twiligaht-Saga (Alacakaranlık) serisinin başrol oyuncuları Robert Pattinson, Taylor Lautner ve Kristen Stewart’da yer aldı.

“En Kötü Erkek Oyuncu“ kategorisinin adayları arasında  “The Bounty Hunter” (Ödül Peşinde) ile Gerard Butler, ”Killers” ve “Valentine’s Day“deki rolleriyle Ashton Kutcher ve “Gulliver’s Travels“daki performansıyla Jack Black bulunuyor.

Hollywood’un tecrübelileri de aday

Brad Pitt’in eski eşi Jennifer Aniston “The Switch” ve “The Bounty Hunter” (Ödül Peşinde) filmlerindeki performansıyla “En Kötü Kadın Oyuncu” kategorisinde aday gösterildi. Aynı listede Miley Cyrus “The Last Song” (Son Şarkı), Megan Fox “Jonah Hex” ve “Sex and the City 2”nin başrol oyuncuları (Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis und Cynthia Nixon) yer aldı.

Jennifer Aniston

“En Kötü Yardımcı Kadın Oyuncu“ kategorisinin adayları arasına müzikal filmi “Burlesque“daki performansıyla Cher, “Sex and the City 2“ de misafir oyuncu olarak rol alan Liza Minelli ve “Little Fockers“ (Zor Baba 3)’de sinirli kaynanayı canlandırdığı rolüyle Barbra Streisand gibi Hollywood dünyasının tecrübeli isimleri de yer aldı.

Bu yıl 31’incisi düzenlenen “Altın Ahududu” ödülleri gelenek olduğu üzere Oscar Ödülleri töreninden bir gece önce  26 Şubat akşamı dağıtılacak.

Geceye katılan ünlü olur mu?

En kötülere verilen ödül törenine, ödül sahipleri genellikle katılmıyor. 2005’de Hally Berry bir ilki gerçekleştirip ”Catwoman” filmindeki performansıyla layık görüldüğü “En Kötü Kadın Oyuncu” ödülünü almaya gelmişti. Bir diğer ünlü aktrist Sandra Bullock ise geçen yıl “All About Steve” filmindeki rolüyle yine “En Kötü Kadın Oyuncu” kategorisinde sahibi olduğu ödülü almış ve sahneye çıkarak filmini savunmuştu. Bullock’un bu davranışı salonu dolduranlar tarafından büyük alkış almıştı.

Aynı Bullock, bir gece sonra Oscar Ödülleri’nde “The Blind Side” filmindeki rolüyle “En İyi Kadın Oyuncu” Oscarı’nı alarak aynı yıl hem “En İyi” hem de “En Kötü” oyuncu seçilen ilk isim olmuştu.

© Deutsche Welle Türkçe

Derleyen: Ufuk Çakır (dpa, AP, DW)

Editör: Murat Çelikkafa

You may also like

Comments

Comments are closed.