Kategoriler: DünyaManşet

Almanya’da Yeşillerin eşbaşkanları Özdemir ve Roth istifa etti

Roth, Özdemir, Göring-Eckardt ve Trittin

Almanya’da Yeşillerin eşbaşkanları Cem Özdemir ve Claudia Roth ile partinin Federal Meclis (Bundestag) Grubu eşbaşkanları Jürgen Trittin ve Renate Künast istifa etti. Trittin ayrıca Katrin Göring-Eckardt ile birlikte partinin genel seçimlerdeki birinci sıra adaylarıydı.

Yeşiller Partisi yöneticilerinin istifası Almanya’da Pazar günü yapılan genel seçimlerde partinin bekledikleri oy oranına ulaşamaması üzerine geldi.

Roth ve Özdemir, yaptıkları açıklamada, 6 kişilik yönetim kurulu ile 16 kişilik parti konseyinin, sonbaharda yapılacak parti kurultayında tümüyle yeniden seçileceğini ve böylece partinin yeniden yapılanmasının sağlanacağını bildirdi.

Radikal gazetesinin haberine göre Cem Özdemir, yapılacak kurultayda yeniden eşbaşkanlık için aday olabileceğini belirtirken, Roth ise yeniden aday olup olmayacağı konusunda bir karar verdiğini ancak bunu önce partisine söyleyeceğini kaydetti. Seçimlerin ardından bir açıklama yapan Jürgen Trittin ise parti için zor zamanların başladığını söylemişti.

2009 yılındaki seçimlere göre yüzde 2,3’lük oy düşüşü yaşayan Yeşiller Partisi bu seçimde yüzde 8,4 oy aldı.

(Yeşil Gazete)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi