Almanya’da yenilenebilir ilk kez altı aylık bir dönemde kömürü geride bıraktı

Almanya’da yenilenebilir enerji kaynaklı elektrik üretim miktarı ilk defa altı aylık bir dönemde kömürü geride bıraktı.

Alman Enerji ve Su Endüstrileri Birliği (BDEW) tarafından yapılan açıklamaya göre 2018’in ilk altı aylık döneminde Almanya’da 324,6 milyar kilovat-saat elektrik üretimi gerçekleşti.

Henüz kesinleşmemiş ilk verilere göre bu üretimin 118 milyar kilovat-saatlik (kWh) bölümü yenilenebilir enerji kaynaklarından, 114 milyar kilovat-saatlik bölümü ise taş kömürü ve linyitten üretildi.

2017’nin aynı döneminde ise kömüre dayalı üretim 127 milyar kWh, yenilenebilir kaynaklara dayalı üretim ise 107 milyar kWh olmuştu.

Rüzgar doğal gazı geride bıraktı

BDEW açıklamasına göre bu dönemki toplam elektrik üretiminde karasal rüzgar enerjisi santrallerinin payı yüzde 14,7, kıyı ötesi rüzgar enerjisi santrallerinin yüzde 2,9, güneş enerjisi santrallerinin payı ise yüzde 7,3 ve biyogaz santrallerinin payı yüzde 7,1 oldu.

Üretimin yüzde 11,3’ü nükleer enerji santrallerinde, yüzde 12,3’ü doğal gaz santrallerinde gerçekleştirildi.

Taş kömürünün üretimdeki payı yüzde 12,6, linyitin ise yüzde 22,5 oldu.

2017’nin ayını döneminde taş kömürünün payı yüzde 15,6, linyitin ise yüzde 22,9 olmuştu.

 

(Yeşil Ekonomi)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

AB Komisyonu ‘ormansızlaşmayı önleme’ yasasını 12 ay erteledi, yeşil gruplar öfkeli

Avrupa Komisyonu'nun çok tartışılan ormansızlaşma yasasını ertelemesi çevrecilerin tepkisine yol açarken, etkilenen işletmelerde rahatlamaya neden oldu.

Hak savunucularından kent hayvanları için yarın AYM önüne çağrı

Hak savunucuları, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde sokakta yaşayan hayvanlara yönelik 'katliam yasası'nı esastan görüşme kararı alan AYM'nin önünde toplanacak.

Afrika: Zenginlerin yarattıkları iklim krizinin bedelini ödeme zamanı geldi

'Afrika, yok denecek kadar az karbon ayak izine rağmen iklim felaketlerinin ön cephesinde yer alırken, fosil yakıt endüstrisi rekor kârlar elde etmeye devam ediyor.'

Türkiye, açık denizlerin biyoçeşitliliğini korumayı amaçlayan BM anlaşmasını imzaladı

Türkiye'nin anlaşmaya taraf olması için Meclis'te onaylanması gerekiyor. Yürürlüğe girmesi için ise 60 ülkenin 2025'e kadar onayı bekleniyor.

Deştinliler’den festival: Çimentocuları nasıl yendiğimizi dünya görsün istedik

Menteşe’nin Bayır ve Yatağan’ın Deştin mahallelerinde kurulmak istenen entegre çimento tesisini engelleyen halk, kazanımlarını iki günlük festivalle kutladı.

EN ÇOK OKUNANLAR