Dünyaİklim KriziManşet

Almanya’da iklim aktivistlerinin başlattığı açlık grevi devam ediyor

0
Fotoğraf: @rosellena_/Twitter

Almanya‘da bir grup genç iklim aktivistinin hükümetin iklim konusunda daha sıkı adımlar atması talebiyle başlattığı açlık grevi 17 gündür devam ediyor.

Aktivistler, Almanya parlamentosu ile Başbakanlık binası arasındaki yeşil alanda çadır kurmuş durumda.

İklim aktivistleri, Başbakan Angela Merkel‘in yerini almak için yarışan Hristiyan Sosyal Birlik Partileri’nin (CDU-CSU) başbakan adayı Armin Laschet, Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) başbakan adayı Olaf Scholz kendileriyle konuşana kadar aç kalmaya devam edeceklerini söylüyor.

Sadece Yeşiller Partisi adayı bizimle konuştu

Eylemleri organize eden Lea Bonasera, AA’ya yaptığı açıklamada 16 gün önce 7 kişinin açlık grevine başladığını hatırlatarak, “İklim konusunda hiçbir partinin uygun programı yok. Bu çok kötü bir şey. Biz iklim krizine dikkati çekiyoruz. Bir şeyler yapılmazsa insanlık için çok geç kalınmış olunacak” dedi.

Bonasera, başbakan adayları Laschet ve Scholz’un kendilerinin randevu taleplerini görmezden geldiğini ifade ederek sadece Yeşiller Partisi’nin başbakan adayı Annalena Baerbock‘un kendileriyle 45 dakikalık bir telefon görüşmesi yaptığını belirtti.

Fotoğraf: AA

İklim aktivisti Bonasera, dünyanın iklim konusunda kritik durumda olduğunu ve 2-3 yıl sonra iklim konusunun daha da kritik bir hal alacağını savunarak yeni yasama yılında vatandaşların temsil edildiği halk toplantısı yapılmasını talep ettiklerini dile getirdi.

‘Hükümet başarısız oldu’

Açlık grevine katılan 27 yaşındaki Jacob Heinze, her geçen gün vücudunun daha da zayıfladığını ancak zihinsel olarak daha da güçlendiğini söyledi.

İnsanlık tarihin en büyük iklim kriziyle karşı karşıya olunduğunu ve milyarlarca canlının ölüm tehdidi altında olduğunu vurgulayan Heinze, “Alman hükümeti de bu konuyu ciddiye almıyor. Hiçbir seçim programında iklim politikalarıyla ilgili yeterli projeler yok. Arkadaşlarımızı ailelerimizi kaybediyoruz. Yaptığımız gayet meşru. Hükümet bu konuda başarısız oldu. Siyasetin başarısız olması kabul edilemez. O nedenle taleplerimiz karşılanıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.